Aktaş Mahallesi Akıncılar Sokak’taki 2 katlı ahşap evin üst katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde kiracı olarak yaşayan Şirin Bozan ve 4 yaşındaki kızı Zehranur Bozan ile evin alt katında eşiyle birlikte kalan Cahit Varoğlu alevlerin arasında kendilerini dışarıya attılar.

POLİS MİNİK ZEHRANUR’A AYAKKABI VE ELBİSE VERDİ
Evden ayakkabılarını giyemeden çıkan 4 yaşındaki Zehranur Bozan ve annesi Şirin Bozan gözyaşlarına boğuldu. Olay yerine görevli olarak gelen bir polis memuru anne ve kızını olay yerinde uzaklaştırarak polis aracının yanına götürdü. Polis memuru araçta bulunan ve kendi kızına ait olduğu belirtilen ayakkabı ve eşyaları çıkartarak anne Şirin Bozan’a kızına giydirmesini istedi. Korku dolu gözlerle yaşananlara bakan ve üşüyen Zehranur ve annesi 112 acil ekipleri tarafından ambulansa bindirildi. İzzet Baysal Köroğlu Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde tedavi altına alınan anne ve kızının sağlık durumun iyi olduğu ifade edildi.

“YANGINI SONRADAN FARK ETTİM”
Ev alev alev yanarken, olay yerine Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyeciler yangını 30 dakika süren çalışma sonrasında kontrol altına aldı. Evin alt katında yaşayan Cahit Varoğlu, “Hanım dışarıya çıkmıştı. Bende evde bulaşıkları yıkadıktan sonra uzanmıştım. Bir anda itfaiye aracının geldiğini gördüm. Yangını daha önce fark etmedim. Hemen dışarıya çıktım” dedi. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

İHA