Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği (AGAD) tarafından, kentte “Hızlı Okuma ve Hafıza Teknikleri” eğitimi semineri düzenlendiği belirtildi.
Eğitim faaliyeti ile ilgili dernekten yapılan yazılı açıklamada, Gençlik Destek Projeleri Programları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen programın Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sabri Bektöre Konferans salonunda düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Düzenlenen seminere Hızlı Okuma ve Hafıza Teknikleri Uzmanı, Türkiye Hafıza Şampiyonu, Sayılar Maraton Şampiyonu ve Rekortmeni Mücahit Aköz’ün eğitmen olarak katıldı. Gün boyu süren eğitime, genel olarak tüm halka açık olup birçok öğrenciler, veliler ve gençlik destek projeleri programları kapsamındaki üyeler katılım gösterdi. Seminer öğleden önce ve öğleden sonra iki oturum şeklinde gerçekleştirilirken birinci oturumda hafıza teknikleri, ikinci oturumda ise hızlı okuma konularında sunum yapıldı. İmkansız gibi görünen nice ezberlerin akılda nasıl kolayca kalabileceğini katılımcılara gösterdi. Sonrasında doğru tekniklerin kullanılması durumunda okuma hızının anlayarak birkaç katına çıkabileceğini katılımcılara sunum yapan Aköz, katılımcılarla yaptığı uygulamalarla da sadece teorik değil pratik olarak da gelişim basamaklarını nasıl çıkabileceğimizi gösterdi. Eğitim, Aköz’ün hafıza teknikleri detaylarını anlatmalarının ardından, Afyon Genç Atılımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kaan Taytak, Aköz’e teşekkür dileklerini ileterek, plaket takdim etmesi ile son buldu.”