ORDU (AA) - "Şırnak-Ordu Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında, Şırnak'tan Ordu'ya gelen sporcular, kentin turistik yerlerini gezdi.

İki şehrin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri arasında imzalanan protokol çerçevesinde Şırnak'ın Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde boks, judo, hentbol, voleybol, basketbol, güreş ve tenis branşlarında mücadele eden gençler, Ordu'da ilk olarak 530 rakımlı Boztepe'ye çıkarak kenti kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

Ardından Gölköy ilçesine bağlı Ulugöl Tabiat Parkı ile kentteki çeşitli müzeleri gezen öğrenciler, Ordu Büyükşehir Belediyesince kiralanan yatla Karadeniz'e açıldı.

Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Ordu'ya 45 sporcu ve 3 antrenörden oluşan heyet geldiğini söyledi.

Heyeti en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Genç, "Bu sporcular bizim geleceğimiz. Bu gençlere sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcu. İnşallah bu sporcular arasında ilerleyen yıllarda Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacak. Biz kendilerine güveniyoruz." dedi.

Şırnaklı sporcuların bir haftalık kamplarının yarın sona erdiğini ve kendilerini memleketlerine uğurlayacaklarını belirten Genç, "Şimdiden hepsine çok alıştık. Kardeşlerimizi her zaman özleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Genç, projeyi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ordu Valisi Seddar Yavuz'a teşekkür etti.

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekici ise Ordu'da olmaktan memnun olduklarını vurgulayarak, kendilerine her konuda destek olan Ordu Valisi Seddar Yavuz'a ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Genç'e teşekkür etti.


- Sporcular Ordu'da olmaktan memnun


İlk defa Ordu'ya gelen sporculardan İlhan Beltekin, Ordu'da çok iyi ağırlandıklarını kaydederek, "Yaklaşık bir hafta süren bu gezimizde Ordu'nun tüm güzelliklerini görme fırsatı bulduk. Şırnak'a döndüğümüzde bu güzellikleri arkadaşlarımıza anlatacağım." diye konuştu.

Hazal Burak ise Ordu'yu çok sevdiğini ifade ederek, kent sakinlerinin kendilerini çık iyi ağırladığını, gösterilen ilgiyi asla unutmayacaklarını söyledi.

Nurcan Bayram da Ordu'ya ilk defa geldiğini ve ilk kez yatla denize açılma imkanı bulduklarını belirterek, "Bu projenin hayata geçmesine vesile olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ederiz. Biz buraya gelmekten dolayı çok mutlu olduk. Ordu'yu asla unutmayacağız." dedi.