Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Vatandaşlarımızdan dileğimiz, 112’yi gereksiz anlamda meşgul etmemelerini istiyoruz. Çünkü o anda personelimiz gereksiz telefonlarla meşgul olurken, belki acil durumda olan bir vatandaşımız arayabilir” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz meşgul edilmesinin sağlık görevlilerinin olay yerine zamanında varmasını geciktirebileceğini ifade etti.
“112’Yİ GEREKSİZ YERE MEŞGUL ETMEYELİM”
112’nin gereksiz meşgul edildiğinde bir hayata mal olabileceğini hatırlatan İl Sağlık Müdürü Koç, “Bizim vatandaşlarımızdan dileğimiz, 112’yi gereksiz anlamda meşgul etmemelerini istiyoruz. Çünkü o anda personelimiz gereksiz telefonlarla meşgul olurken, belki acil durumda olan bir vatandaşımız arayabilir. Bu bizim ve vatandaşımız adına çok önemlidir. Bazen gereksiz anlamda çocuklarına verip konuşturmalar laubali davranışlar olabiliyor. Mümkünse bu tür konularda duyarlılığın artması bizim için çok önemlidir. Mümkün mertebe ambulanslarımıza yol güzergahında bizim fermuar modeli dediğimiz modelle iki tarafa araçları kaçarak, ortadan ambulanslarımıza uygun şartlarda yol vermelidirler. Panik durumlarında da kazalara sebebiyet verilebiliyor. Bu iki konu bizim için gerçekten hassastır. Ambulanslarda kamera sistemi de var. Gerekli durumlarda biz savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Şu anda yürüyen bazı davalar var. Bunun sonucunda da vatandaş mağdur olabilir. Gereksiz meşgul edenlerle ilgili biz böyle olmasını istemiyoruz. 112 arandığında direk anons çıkar, sesiniz yasal zorunluluk gereği kaydedilmektedir diye, tüm konuşmalar kaydedilir. Bunlar 10 yıl süreyle saklı tutuluyor. Kamera sisteminde hatalı olan sürücüler varsa, onlar da kaydedilip, emniyet kanalıyla haklarında işlem yapılabilecek. Ama biz bunlar olsun istemiyoruz. Halkımız bu konuda çok duyarlıdır. Burada doğru olanı yapmak lazımdır. Mümkünse gereksiz iş ve işlemlerden çocuklarımızı uzak tutmalıyız. Bu tip insanlar varsa bunları da uygun bir dille uyarmak gerekiyor. Unutmayalım ki ambulansta biz ve bizim bir yakınımız da olabilir. Önemli olan uygun şartlarda ambulansın önünü açabilmektir” dedi.