KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde, Kültür ve Turizm Vakfı tarafından restore edilen tarihi bina açıldı.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından "Şefik Yılmaz Dizdar" hizmet binası olarak kullanılacak binanın açılışında konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, vakfın Safranbolu'ya birçok hizmeti olduğunu söyledi.

Vakfın bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunu ve bunun giderildiğini ifade eden Bulacak, "Uzun yıllar önce yapılmış olan ve bakımsızlıktan tarihten silinmek üzere olan bir yapıyı vakfımız aslına uygun olarak restore ettirdi. Yapılan yenilemenin ardından Safranbolu'da bir tarih daha ayağa kaldırılmış oldu. Bu binanın yapılmasında emeği geçe herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Safranbolulu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar da kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Binayı satın alarak restore ettiklerini vurgulayan Dizdar, şöyle konuştu:

"Vakfın kendisine ait bir mekanı yoktu. Sürekli oturacağımız, toplanacağımız bir mekana ihtiyacımız vardı. Bunu temin etmek için şehrin merkezinde böyle bir tarihi yapıyı bulunca hemen teşebbüs ettik. Yıkılmak üzere olan bir bina haline gelmişti. İhtiyaçlarımızı giderecek mekanlara sahip olduk. Burada kültürel ve turistik amaçlı faaliyetlerimizin büyük bir kısmını yapabileceğiz."

Konuşmaların ardından Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Şefik Dizdar, vakıf binasının açılış kurdelesini kesti.