Adıyaman’ın Gölbaşı Kaymakamı Suat Hatam Gölbaşı Halk eğitim merkezinde Osmanlıca Türkçesi kursu gören kursiyerleri ziyaret etti.
Osmanlıca Türkçesi kursiyerlerini ziyaret eden Kaymakam Suat Hatam beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Köseler ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Uçar’dan kurs hakkında bilgi aldı. Hayrat Vakfı işbirliğinde yürütülen kursun katılımcılarını ziyaret eden Kaymakam Hatam, kursiyerlere başarılar diledi.
Kaymakam Hatam, “Üç kıtaya hükmeden ecdadımızın kullandığı dilin üç lisandan oluşması manidardır. Geleceğe güvenle ulaşabilmemiz için ecdattan bize yadigâr olan Osmanlıcanın öğrenilmesi çok önemlidir. Yaklaşık 70-80 yıldan bu yana Latin alfabesine geçtiğimizden dolayı o zamana kadar gerek sosyal bilimler gerekse fen bilimler alanındaki birikimimizi bu zamana taşımakta büyük zorluklar çektik. Ayrıca o zaman ki dilin zenginliğini de bu zamana ulaştıramadık. Bu büyük bir eksiklikti. Devletimizin son dönemde oluşturduğu politika ile beraber bu eksiklik ortadan kalkacak inşallah. Geçmişini okuyan milletler geleceğe daha sağlam adım atar ”dedi.