Eyüp ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtım töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Otakçılar İSKİ Şubesi bahçesinde düzenlenen törene Başkan Topbaş’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Eyüp İSKİ Hizmet Binası, Eyüp Ağaçlı, Akpınar ve Çiftalan Mahalleleri atıksuyu ve yağmursuyu hattı, Eyüp Akpınar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kemerburgaz Mahallesi içmesuyu hattının açılışı yapılarak, İslambey Mahallesi atısuyu ve yağmursuyu hattı, Kemerburgaz atıksu inşaatı ve İslam Bey Yağmursuyu Tünel inşaatının temelleri atıldı.

Törende konuşmasına helikopter kazasında ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Kadir Topbaş, “Helikopter kazası yaşandı ve o kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum” dedi.

“ULUSLARARASI YARDIM PLATFORMU İSTANBUL’U 2017 YILININ YARDIM BAŞKENTİ İLAN ETTİ"

Uluslararası Yardım Platformunun ziyarette bulunduğunu söyleyen Başkan Topbaş, “Bizi ziyarete gelmek isteyen Uluslararası Yardım Platformu, 2017 için yardım şehri olma konusunda karar almışlar. Bizi ziyarete gelenler bize şunları söyledi; ‘Biz Türkiye’yi görüyoruz. Birçok gelişmiş ülkeler yardım konusunda kendilerini çok farklı anlatıyorlar. Ama detaya girdiğimiz zaman gerçek anlamda yardımın Türkiye tarafından yapıldığına tanıklık ediyoruz’ dediler. Dünyanın neresinde olay olursa olsun İstanbul ekibi hemen oraya yardıma gidebiliyor. Ekiplerimiz her daim insani bir yardım için dünyanın her yerine el uzatmaya ve çözmeye çalışıyoruz. Bunlardan dolayı 2017 yılının yardım başkenti olarak İstanbul’u belirlediklerini ilan ettiler” diye konuştu.

“EMİNÖNÜ’NDEN EYÜP’E GİDECEK OLAN TRAMVAYIN İHALESİNİ VE YER TESPİTLERİNİ YAPTIK"

İstanbul özelinde altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Topbaş, “Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Eyüp ilçemize metro geleceği hayal dahi edilemezdi. Şu anda iki tane metro hattı Eyüp’ten geçiyor. Şimdilerde yeni başladığımız Eminönü’nden Haliç boyunca sahilden Eyüp’e giden tramvay hizmet verecek. İhalesi ve yer teslimleri yapıldı, başladı ve devam ediyor. Sizler ‘evet’ dediğiniz müddetçe bunlar devam edecek” şeklinde konuştu.

“16 NİSAN GECESİ 15 TEMMUZ’UN FİNALİ OLACAK"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, “Bizler hizmetler yaparken, insanlarımızın gönüllerine dokunmayı bileceğiz. Dokunduğumuz her bir gönül bu hizmetleri çok daha anlamlı kılacak. İşte bizler insanlarımızın gönlüne dokuna dokuna onların duaların ala ala uzun ince yolda yürüyoruz. Biz güçlü bir iradenin arkasından yürüyoruz ve o irade de güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun Cumhurbaşkanımızın sesini duyarak sokaklara inenler, tekrar onun sesiyle çıkacaklar. İnşallah 16 Nisan’la birlikte 15 Temmuz finali olacak ve bu millet tekrardan ayağa kalkacak” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından yapımı tamamlanan tesisler kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Bölgelerle de canlı bağlantı yapılarak yatırımların temelleri atıldı.