İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma'nın ikinci yarıda attığı golle 1-0 yendi ve ligde üst üste üçüncü maçını kazanıp liderliğini sürdürdü.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maça istediği gibi başlangıcı yapamayan siyah-beyazlı takım, ilerleyen dakikalarla birlikte rakibi karşısında oyunun kontrolünü eline geçirdi.

Topla daha çok oynayan taraf olmasına rağmen rakip kalede pozisyon üretmekte zorlanan "Kara Kartallar", ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısında baskısını arttırdı.

Maçın 63. dakikasında oyuna ikinci yarıda dahil olan Ricardo Quaresma, kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmadı ve siyah-beyazlı ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde üst üste üçüncü galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 19'a yükseltti ve en yakın takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde liderliğini sürdürdü.

 

- Quaresma bu sezonki ikinci golünü attı

 

Beşiktaş'a 3 puanı getiren golü atan Ricardo Quaresma, bu sezonki ikinci golünü kaydetti.

Çaykur Rizespor karşısında karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan ve ikinci yarının başında Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil olan Portekizli futbolcu, 63. dakikada attığı golle alınan galibiyette başrolü oynadı.

Quaresma, ikinci dönemini geçirdiği Beşiktaş'ta bu sezon daha önce ligin 2. haftasında oynanan ve siyah-beyazlı takımın 2-1 kaybettiği Trabzonspor maçında takımının tek golünü atmış ve golden kısa süre sonra kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

 

- İkinci yarıya değişiklikle başladı

 

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında oyunun ikinci yarısına oyuncu değişikliğiyle başladı.

Teknik direktör Şenol Güneş, ikinci yarının başında Olcay Şahan'ın yerine maçtaki tek golün sahibi Ricardo Quaresma'yı aldı. 

Siyah-beyazlı takımda ayrıca, 80. dakikada Jose Sosa'nın yerine Necip Uysal, 90+2. dakikada da Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei oyuna dahil oldu. 

 

- Çaykur Rizespor, Deniz Kadah'la direğe takıldı

 

Beşiktaş karşısında Çaykur Rizespor'un, Deniz Kadah ile gole bir topu direkten döndü.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında topu iki kez rakip filelerle buluşturduğu pozisyonlarda ofsayta takılan Karadeniz temsilcisi, 11. dakikada Deniz Kadah'la önemli bir fırsattan sonuç alamadı.

Konuk ekibin bu dakikada ani gelişen atağında, Ahmet İlhan Özek'in ortasında Deniz Kadah topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına dönerken, Çaykur Rizespor maçta öne geçme fırsatını kaçırdı.  

 

- Başakşehir'deki 4. maçta 3. galibiyet

 

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı dördüncü maçta üçüncü galibiyetini aldı.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı statlarda oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, Başakşehir'deki statta 4. maçına Çaykur Rizespor karşısında çıktı.

Rakibini 1-0 mağlup eden "Kara Kartallar", söz konusu statta yaptığı dördüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı. Beşiktaş, ev sahibi olarak bu statta ilk kez geçen sene oynamış ve yaptığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve bir beraberlik elde etmişti.

Siyah-beyazlı takım, ligin 10. haftasındaki Kasımpaşa maçını da yine Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynayacak.

 

- 10. resmi maçında da rakip fileleri havalandırdı

 

Beşiktaş, bu sezonki 10. resmi maçında da gol atmayı başardı.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon şu ana kadar ligde 8, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 maça çıkarken, bu karşılaşmaların tamamında rakip fileleri havalandırdı.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında kaydettiği golle bu sezon ligdeki gol sayısını 19'a çıkardı.

 

- 2006-2007'den sonra ilk galibiyet

 

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 2006-2007 sezonundan bu yana İstanbul'da oynanan lig mücadelelerinde ilk kez yendi.

Karadeniz temsilcisi karşısında İstanbul'daki son galibiyetini 2006-2007 sezonunda 1-0'lık skorla alan siyah-beyazlı takım, 9 sezon sonra rakibini yine aynı skorla mağlup etti.

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında İstanbul'da oynanan son 3 lig maçı berabere tamamlanmıştı.