Türkiye’deki 317 organize sanayi bölgesini temsil eden Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile Sanayi Komisyonu Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ı ziyaret etti.

İlk olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret eden OSBÜK ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri, yeni Bakanlar Kurulu’nda yer alan Bakan Özlü’yü tebrik etti. 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Üretim Reform Paketi, hazırlıkları devam eden OSB Uygulama Yönetmeliği ve mesleki eğitim konusunun gündem olduğu ziyarette, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile OSBÜK’ün ev sahipliğinde bir Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi yapılması kararı alındı.

“OSBÜK’ün güçlü bir yapıya kavuşmasını istiyoruz”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, OSBÜK’ün yeni yönetim kurulunu tebrik etti. Bakan Özlü, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Üretim Reform Paketiyle özel hukuk tüzel kişiliği kazandırılan OSBÜK’ün üst kurul olarak güçlü bir yapıya kavuşmasını istediklerini söyledi. Sanayinin ve OSB’lerin sorunlarını çözmek için reformlara ara vermeden devam edeceklerinin altını çizen Bakan Özlü, bakanlık olarak şu anda Türkiye’nin sanayi üretimini ve teknoloji kapasitesini ikiye katlayacak Sanayi ve Teknolojide Atılım Programı üzerinde çalıştıkları bilgisini paylaşarak, bu konuda OSBÜK’ün katkısını beklediklerini ifade ederek, “Türkiye’ye sıçrama yaptıracak tüm önerilerinizi bekliyoruz” dedi.

Mesleki ve teknik eğitimin önemine de değinen Bakan Özlü, “Bizim 18 milyon öğrencimiz, bir milyon öğretmenimiz var. Avrupa’daki pek çok ülke kadar öğrenci nüfusuna sahibiz. Dolayısıyla çocuklarımızı ekonomiye, üretime kazandırmamız lazım. Burada OSBÜK’ün yapacağı Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi çok önemli” şeklinde konuştu.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise, sanayinin ve OSB’lerin sorunları ile yakından ilgilendikleri için Bakan Özlü’ye teşekkür ederek, Türkiye’deki tüm OSB’leri temsil eden OSBÜK’ün artık hem OSB’lere hem de ülkeye çok daha fazla değer katan bir kurum olma yolunda olduğunu vurguladı. Kütükcü, OSBÜK’e özel hukuk tüzel kişiliği kazandıran ve OSB’lerin pek çok sorununu çözüme kavuşturan Üretim Reform Paketinin 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesinin hemen ardından OSB Uygulama Yönetmeliğini de çalışmaya başladıklarını aktararak, Bakan Özlü’ye önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kütükcü, yeni dönemde mesleki ve teknik eğitim başta olmak üzere, OSB’lerin her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılayacak bir OSBÜK OSB Yönetim Bilgi Sistemi kurmak gibi önemli çalışmalar yürüteceklerini sözlerine ekledi.

OSBÜK heyeti Bakan Özlü ziyaretinin ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan ve Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’i de ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.

OSBÜK’ten MEB ziyareti

Heyet Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’le de görüştü. OSBÜK Yönetim Kuruluna mesleki ve teknik eğitimle ilgili yaptıkları çalışmaları aktaran Erdem, son dönemde bu konuyla ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve destekler verdiklerini söyledi. Türkiye’nin madeni, doğalgazı, petrolü olmayan ama dünyanın 16. büyük ekonomisi haline gelmeyi de başarmış bir ülke olduğunun altını çizen Erdem, “Biz bu başarıyı insan kaynağımızla ve üretimimize yakaladık. Ancak daha üst sıralara çıkmak için insan kaynağımızı daha iyi yetiştirmek, üretimimizi de artırmak zorundayız. Biz her zaman iş dünyamızın yanındayız. Eğitim konusu bizim hem derdimiz hem de sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

OSBÜK Başkanı Kütükcü ise, güçlü bir ekonomi için, güçlü bir mesleki eğitim sisteminin şart olduğunu vurgulayarak, “Yeni dönemimizde mesleki eğitim önceliğimiz olacak. OSBÜK olarak Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Sivas’ta yapacağımız Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi için Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğümüzle yakın çalışmaya devam ediyoruz. Ülke olarak bu konuda yaşadığımız problemleri artık kalıcı bir çözüme ulaştırmak zorundayız. Biz her türlü katkıyı vermeye, sorumluluk almaya hazırız” dedi.

Ziyaretlere OSBÜK Başkan Yardımcıları Bekir Sütçü, Ali Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Attaroğlu, Adem Ceylan, Ömer Ünsal, Seyit Ardıç, Tahir Nursaçan, Sabri Tekli ile Denetim Kurulu Üyesi Nihat Tunalı da katıldı.