Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kan verdi.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği personelinin yanı sıra Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu ve Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen de katıldı. Türk Kızılayı Adalar Kan Alma Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Çakacak, Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen de katıldı.

"Hemşehrilerimizin kan verme konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz"

Vali Çakacak, kan vermeden önce yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti. Kan vermenin önemli bir görev olduğunu hatırlatan Vali Çakacak, "Bu günün önemini hepimiz biliyoruz. Ülkeyi bölmek, parçalamak, insanlarımızı birbirine düşürmek için bir darbe girişiminde bulunuldu. Ama milletimiz demokrasisine, vatanına, bayrağına sahip çıktı. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sağlık Müdürlüğümüz vatandaşlara kan bağışını özendirmek amacıyla tüm kurum personeline kan bağışına davet etmişler. Biz de böyle önemli bir günün yıl dönümünde önemli bir iş olarak görüyoruz kan vermeyi. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımıza da kan vermenin çok önemli bir görev olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Çünkü burada verilen kanlar zor durumda olan insanların ihtiyaçlarını gideriyor. Bir gün herkese lazım olabilir. Dolayısıyla bu görüşten hareketle tüm hemşehrilerimizin kan verme konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Örnek olur diye düşünüyoruz" dedi.

"Her gün hastanelerimize ihtiyaç sahiplerine bağışları götürüyoruz"

Vali Özdemir Çakacak’a bilgi veren Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen ise, 4 ilin sorumluluğunun kendilerinde olduğunu belirtti. Ergen, "Bu 4 ilin hem kan bağışı faaliyetlerini hem de 4 ildeki hastaların kan ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüyüz. Her gün hastanelerimize ihtiyaç sahiplerine bağışları götürüyoruz. 15 Temmuz dolayısıyla hassasiyeti yüksek bir kampanya düzenlendi. Şu an vatandaşlarımız kan bağışlarını gerçekleştiriyorlar. Topluma gerçekten çok önemli bir örnek olacak davranış bunlar. Gösterilen hassasiyetten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sıcak günlerde kan bağışları biraz az olabiliyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz ki hastanelerde kan bağışı bekleyen ve kana ihtiyaç duyan hastalarımız zamanında alabilsinler" ifadelerini kullandı.

Vali Özdemir Çakacak ve İl Sağlık Müdürü Mumcu’nun ardından vatandaşlar ve personeller de kan bağışında bulundu.