Muratpaşa Belediyesi, Soğuksu Mahallesi’nde yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmete girecek Eğitim ve Bilgi Merkezi’nin inşaatına başladı.

Muratpaşa Belediyesi, 3’üncü Eğitim ve Bilgi Merkezi’nin temelini Soğuksu Mahallesi’nde attı. Palmiye Caddesi boyunca uzanan Bayındır Park’ta inşaatına başlanan merkez, 600 metrekare alan üzerine kuruluyor. 6 derslik ve 1 kitap kafenin yer alacağı Eğitim ve Bilgi Merkezi, 288 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Muratpaşa Belediyesi’nin 2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte Zeytinköy ve Ermenek Mahalleleri’nde hizmete açtığı Eğitim ve Bilgi Merkezlerine 2’nci sınıftan 8’inci sınıfa kadar öğrenciler kabul ediliyor.

Ermenek’te 145 metrekare alanda 3 dersliğe sahip Eğitim ve Bilgi Merkezi’nde açıldığı günden itibaren 750 öğrenciyi mezun olurken, Zeytinköy’de 4 derslik, 1 çok amaçlı sınıf ve kütüphaneye Eğitim ve Bilgi Merkezi’nde, açıldığı Şubat 2015’ten bugüne 2 bin 691 öğrenciye eğitim verildi.

Merkezlerde, öğrencilere sunulan ek ders imkanının yanı sıra kişisel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla gitar, tiyatro, bilgisayar kodlama, satranç, halk oyunları, sportif aktiviteleri ve zeka oyunları gibi özel dersler de veriliyor.