Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılından beri yürütülen hizmetlerde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle 44 sağlık personeli ve 14 araçla bu güne kadar toplam 31 bin 646 ev ziyareti gerçekleştirildi.
Evde Bakım Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmelik uyarınca Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı vasıtasıyla yürütülen Evde Sağlık Hizmetlerinde yeni bir anlayışla hizmet veriliyor.
Doktorların önerileri doğrultusunda evde yatan hasta kişilere, aileleriyle birlikte yaşadıkları ortamda, sağlık ekibi tarafından rehabilitasyon, fizyoterapi, psikolojik tedavi de dahil tıbbi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sağlık hizmetlerinin sunulması hedefleniyor.
Evde sağlık hizmetlerinin sosyal destek boyutunun da tamamlanması amacıyla; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol” uyarınca ilimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Başkanlığı arasında İl Protokolü imzalandı.
Protokolle hastalık veya yaşlılık gibi nedenlerle sosyal destek, yardım ve bakıma muhtaç durumdaki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili kurumlar arasında yakın işbirliği ve koordinasyonla hizmet sunulacak.
Protokol çerçevesinde; sağlık, sosyal hizmet ve sosyal destek, kişisel bakım ve temizlik, ev ve çevre temizliği, tadilat ve tamirat, yemek ve ayni yardım konularında hizmet sunulmaya başlandı.
“Evinizde Yalnız Değilsiniz” sloganıyla yola çıkılan hizmetlerden “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyonu” tarafından yapılan incelemelerde uygun görülenler yararlanacak.