Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan ve sayıları 550’ye ulaşan yetim çocuklara hayır sahibi iki Suudili iş kadını kışlık elbise dağıttı.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan yetimlere, iki Suudili iş kadını kışlık giysi yardımında bulundu. Geçtiğimiz günlerde Kadın meclisini, ziyaret eden ve öncelikli ihtiyaç listesi oluşturarak iş kadınları, gelişlerinde iki kamyon gıdayı dışarıdaki mültecilere, çadır kentte kalan 550 yetime de kışlık elbise yardımında bulundular. Çadırları ziyaret ederek kendi elleriyle yardım malzemesi dağıtan Suudili iş kadınları, dağıtım sırasında bazı ailelerle dertleşerek sohbet etme fırsatı buldu.
En çok çocuklarla ilgilenen iki iş kadını, özellikle çocukları sevindirmek için bol bol çikolata dağıtarak çocuklarla sohbet etti. Suudi iş kadınları, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu çocuklara her kesin sevgi göstermezi lazım. Türkiye, Suriyeli mültecileri kabul ederek, tarihe şahitlik yapmış ve kendini altın harflerle tarihe yazdırmıştır. Bu süreçte Arap ülkeleri sınıfta kalmıştır" diyerek Arap Ülkerline tepki gösterdiler.