Mamak Belediyesi, Türkiye’de kullanım yaşı 13’e kadar inen madde bağımlılığı tehlikesine karşı eğitim gören gençleri madde bağımlılığı ve tehlikeleri konusunda bilgilendirmek için Mamak Belediyesi Bilgi Evleri’nde bir dizi seminer başlattı.
Seminerlerin ilki Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nde düzenlendi. Bağımlılık yapan maddeler ve bunların ortaya çıkardığı zararların anlatıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Gürpınar tarafından verilen seminerde, madde bağımlılığının tehlikelerine karşı öğrencileri bilgilendiren Gürpınar, gençleri uyuşturucu maddelere karşı uyardı. Madde bağımlılığından gençleri korumak için belediyelere görev düştüğüne dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, anne ve babaların çocuklarının davranış değişikliklerini dikkatli gözlemlemesi gerektiğini söyledi. Akgül, “Mamak Belediyesi olarak gençlerimizin enerjisini, kültür ve sanata, bilim ve spora yönlendiriyoruz. Gençlerimizin arkadaş çevrelerine ve ortamlarına dikkat etmek, davranış bozuklukları yaşayıp yaşamadıklarına dikkat etmek de ailelere ve okul yönetimine düşüyor. Çocuklarınızı madde kullanımına karşı korumak ve kötü niyetli insanların onlara yaklaşmasını engellemek için çocuklarınıza zaman ayırın” dedi.
ÖĞRENCİLER UYARILDI
Biyolojik, sosyal ve ruhsal boyutları ile bir sağlık sorunu olan madde bağımlılığının Türkiye’de kullanma yaşının 13’e indiğine dikkat çeken Gürpınar, öğrencilere bağımlılık yapan maddelerden korunmanın yöntemlerini anlattı. Öğrencilere uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerin neler olduğunu, ilaçların düzenli ve doktor tavsiyesi dışında kullanılmaması gerektiğini anlatan Gürpınar, alkolün de madde bağımlılığına iten bir etken olduğunu sözlerine ekledi.