AFYONKARAHİSAR'da kamp yapan Suudi Arabistan 1'inci Lig takımlarından Al Jeel ile Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Afjet Afyonspor arasında oynanan hazırlık maçında kavga çıktı, 4 futbolcu yaralandı.
Yeni sezon hazırlıklarını Afyonkarahisar'da sürdüren Al Jeel, Atatürk Stadı'nda Afjet Afyonspor ile dün saat 19.00'da özel maçta karşılaştı. Maç içinde sık sık tartışan iki takım futbolcuları, ilk yarı birbirine girdi. Teknik heyetlerin uyarılarıyla ayrılan futbolcular, maçın 85'inci dakikasında bir kez daha tartışmaya başladı. Hazırlık kamplarını organize eden şirketinin saha içi güvenlik bulundurmaması nedeniyle futbolcular arasındaki tartışmaya takım yöneticileri dışında müdahale eden olmadı.
4 FUTBOLCU YARALANDI
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir grup taraftar da sahaya girdi. Teknik heyetler ve Afyonsporlu yöneticilerin araya girmesiyle kavga ayrıldı. Kavga sonrası Al Jeel futbolcusu Hasan Mansur ile Afjet Afyonspor oyuncularından Ömer Çelik, İlhan Aydoğan ve Murat Yılmaz yaralandı. Afyonsporlu futbolcular ayakta tedavi edilirken, Hasan Mansur başına aldığı darbeler nedeniyle Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı. Mansur'un kafatasının üst bölgesinde darbeye bağlı oluşan göçükten geceyi gözlem altında geçirdiği belirtildi.
YÖNETİCİLER BİRBİRİNE SARILDI
Kavgayı yatıştıran iki takım yöneticileri olay sonrası birbirine sarılarak dostluk görüntüsü verdi. Karşı takım oyuncularının maç boyunca sakatlamaya yönelik sert tutumu sonrası olayların başladığını anlatan Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, olay çıkaran oyuncunun takımdan gönderileceğini anlattı. Afyonsporlu bir oyuncunun gözünün şiş olduğunu kaydeden Sel, "Arap takımı oyuncularından birisi de başından yaralandı. Plastik cerrah müdahale edecek. Özel bir odada müşahede altında tutuyorlar. Böyle bir durum olmasını istemezdik. Bize olay çıkaran oyuncuyu kesinlikle takımda tutmam" dedi.

FOTOĞRAFLI