ZONGULDAK (AA) - Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, "Sendika olarak 2016'da kendi hizmet kolumuzda yeniden yetkili sendika olmayı Allah'ın izniyle başaracağız" dedi.

Deniz, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen çatısı altında 450 bin çalışanın birlikte mücadele ettiğini söyledi. 

Üye sayılarının her geçen gün artacağına inandıklarını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Türkiye Kamu-Sen hareketinin hak etmiş olduğu gerçek rakamlara doğru bizi taşıyıp götürecektir. Kamu çalışanları için şunu söyleyebilirim, günü kurtarmak belki mümkün olabilir. Günü düşünmek suretiyle yapmış olduğumuz tercihlerin yarınlarımızı kurtaramayacağını bütün arkadaşlarımızın görmesi lazım. Bir takım vaatlerle bugünü kurtarma gayreti içerisinde olan arkadaşlarımızın yasal düzenlemeler gerçekleştiğinde olabilecekleri şeflik pozisyonunun ve oturabilecekleri lojmanın olamayacağını görmeleri lazım."

Türkiye'de 2012 yılından bu yana 3 toplu sözleşme görüşmesi yapılıp, imzalandığını dile getiren Deniz, şöyle devam etti:

"2012, 2013 ve 2015 toplu sözleşmelerinde kamu çalışanları, onların doğurmuş olduğu olumsuz sonuçları yaşamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Mayıs 2016'ya kadar yapacağımız çalışmalarda iş kollarımızda ve genel anlamda yetkili konfederasyon olmak için ciddi bir mücadele ortaya koymaya başlayacağız. Kendi iş kolumuzda çalışmalara başladık. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalarımız 15 Mayıs 2016'da birçok yeniliğin altına imza atmış olacak. Sendika olarak 2016'da kendi hizmet kolumuzda yeniden yetkili sendika olmayı Allah'ın izniyle başaracağız."