Yüreğir Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen Yaz Futbol Okulu açılış töreni ve malzeme dağıtımı Fatih Terim Tesislerinde gerçekleşti.
Törene Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, eski futbolcular Kartal Yaşar, Coral Aydınoğlu, Antrenörler Derneği Başkanı Mehmet Sümer, Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Hakemler Derneği Başkanı Hüseyin Özçelik, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi, Yüreğir Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve aileler katıldılar. Adanalı sanatçı Ali Turaç ise mini bir konser verdi. Başlama vuruşunu Yüreğir Belediye Başkanı ile Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın birlikte yaptılar.
Yüreğir Belediyesi Folklör ekibi gösteri yaparken güreş takımı öğrencileri Başkan Çelikcan’a küçük bir şov yaptı. Kendisi de eski milli güreşçi olan Başkan Çelikcan güreşçi çocukların şovuna katıldı.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaz tatillerinde çocukları sokağın olumsuz koşullarından kurtarıp spora yönlendirmek için Yaz Futbol Okulu Kurslarını geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Her yıl binlerce öğrencinin bu kurslardan faydalandığını belirten Başkan Çelikcan, 2015 yılı için 12 ayrı yerde futbol yaz okulu açtıklarını söyledi.
SPOR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana’dan sanat, siyaset ve spor alanlarında birçok ünlü ismin yetiştiğini bu yaz okullarına gelen çocuklardan da böyle ünlü isimlerin çıkabileceğini belirterek, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmeliyiz. Spor yapan çocuklarımız iyi ahlaklı olurlar. Bizler yöneticiler olarak sporun ve spora destek olan bütün herkesin yanındayız. Bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Yaz spor etkinliklerinin 15 Haziran 15 Temmuz arasında yapılacağını belirten Çelikcan, şöyle devam etti:
"Bu kurslara katılan çocuklarımız spor yaparak hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacaklar hem de ahlaki yönden hocalarının vereceği eğitimlerle kendilerini yetiştirme imkanına kavuşacaklardır. Bu kurslar sayesinde yaz tatillerini boşa geçirmemiş olacaklardır. Adanaspor eski kaptanlarından Necip Erdoğan kontrolünde çalışmalarını sürdüren çocuklarımızdan başarılı olanlar ve gelecek vaat edenler tespit edilecektir."
GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKILMASI GÜZEL BİR OLAY
Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın geleceğin teminatı olan çocuklara sahip çıkılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Spora katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız Adana’nın geleceğidir. Benim çocuklarımızdan isteğim öncelikli olarak sağlık, okul-eğitim ve spor yapmalarıdır. Ben bu anlamda çocuklarımıza ve spora sahip çıkan Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’a teşekkür ediyorum" dedi.
Yüreğir Belediyesi Futbol Şenliklerinin futbol antrenörleri ve spor akademisi mezunu hocalar nezaretinde yürütüleceğini belirten Başkan Çelikcan çalışmaların ADS Tesisleri, PTT Evleri Spor Tesisleri, Güneşli Spor Tesisleri, Sarıçam Spor Tesisleri, Güzelevler Spor Tesisleri, Doğankent Tesisleri, Solaklı Tesisleri, Yunusoğlu Spor Tesisleri, Havutlu Spor Tesisleri, Abdioğlu Spor Tesisleri, Geçitli Spor Tesisleri ve Çelemli Spor Tesislerinde yürütüldüğünü söyledi.