PTT 1'inci Lig'de Yeni Malatyaspor'u yenerek 7 maçlık aranın ardından galibiyetle tanışan Denizlispor'da yüzler haftalar sonra ilk kez gülüyor. Daha önce yalnız 15 Ağustos'taki sezonun açılış maçında Alanyaspor'u mağlup eden Denizlispor, Yeni Malatyaspor galibiyetiyle 8 puana ulaşıp kara bulutları az da olsa dağıttı. Deplasmandan sabah saat 06.00'da dönen yeşil siyahlı ekip, düşme hattındaki diğer rakiplerinden Kayseri Erciyesspor'la çarşamba günü oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Geçen yıl takımı mucizevi şekilde kümede tutmasına rağmen bu sezon koltuğu sallanan, Malatya'daki kritik 3 puanla nefes alan Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, "Uzun süredir beklediğimiz bu galibiyeti hak ettik. Sakat oyuncularımızın çokluğundan takımın dengesi bozulmuştu. Sakatlar dönmeye başlayınca kimliğimizi de bulmaya başladık. Çarşamba günü sahamızda Kayseri Erciyesspor'u da yenerek Yeni Malatyaspor galibiyetini taçlandıracağız. Zor günlerimizde bize destek olanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
KRİZLERE ALIŞKINIZ
Denizlispor Basın Sözcüsü Mehmet Ali Yılmaz, Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından mucizeler yaratmaya alışık olduklarını söyledi. Yılmaz, "Denizlispor, Süper Lig'den düştüğünden bu yana sayısız kriz geçirdi. Bize, 'Düştü' gözüyle bakıldığı dönemlerde bile mucizeler yarattık. Haftalardır üzerimizde kara bulutlar dolaşıyordu. Bizi şimdiden ligden düşürenler oldu. Unutmamak gerekir ki Denizlispor krizlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirmiştir. Bu camia büyük bir camiadır ve zor günlerde kenetlenmesini de bilir. Yeni Malatyaspor galibiyetiyle yolumuz açıldı. Bundan sonra hiçbir rakip bizi kolay lokma göremeyecek. Kazanmayı alışkanlık haline getireceğiz" dedi.