Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, son yıllarda Bitlis ekonomisinin zor döneme girdiğini belirterek ekonomik kayıplarda siyasilerin büyük rol aldığını söyledi.
Bitlis ekonomisinde son yıllarda görülen sıkıntıları ele alan BTSO Başkanı Davut Tezcan, geçmiş dönemlerde uygulanan özelleştirme paketlerinden Bitlis'in ciddi yara aldığını söyledi. Bölgenin ekonomik gelişmesini sağlamak üzere kurulan işletmelerin özelleştirildiğine dikkat çeken Tezcan, şöyle dedi:
"Fakat yapılan özelleştirme amaçları dışında kullanıldı. Özelleştirmeden işletmeleri alanlar, gelip var olan işletmeleri çalıştırmadılar. Sadece arazilerini kaptılar. Son zamanlarda şiddetten dolayı boşalan köylerimiz de ekonominin dengelerini bozdu. Devletin birimlerinde çalışan 5-6 bin insan işini kaybetti."
BİTLİS'TE EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR
Bitlis’teki ekonomik kayıpların inşaat sektörünü de etkilediğini anlatan Tezcan,  sektörlerde kaybeden insanların inşaat sektörüne yöneldiğini söyledi. Tezcan, şöyle konuştu:
"Şimdi inşaat sektörü de yerle bir oldu. TOKİ geldi bir defada 500-600 konut yaptı. Bu konutların Bitlis ekonomisine bir getirisi yok. Bitlisli işçi çalışmıyor. Esnafı kazanmıyor. Türkiye’de ekonomik krizler yaşandığı zamanlarda dahi Bitlis’te bu hissedilmezken, bugün Türkiye’de kriz olmazsa bile Bitlis’te günün 24 saati ekonomik kriz yaşanıyor. Hükümetin çıkardığı teşvik paketleri de Bitlis'e yaramadı. Şu anda elimizde organize sanayi bölgesi var. Bunu çok iyi değerlendireceğiz. Şimdi tüm çalışmalarımız bitmek üzere. Bizler oraya gerçek anlamda yatırım yapacak, işçi istihdamını sağlayacak, kuracağı fabrikalarla Bitlis ekonomisine katkı sunacak insanlara vereceğiz. Bu işlere altını çizerek söylüyorum hiçbir siyasetçiyi bulaştırmayacağız."

FOTOĞRAFLI