2015 Türkiye Kadınlar Briç Şampiyonası, ’Özgecan Aslan’ adına Bodrum’da başladı.
Türkiye Briç Federasyonu’nca (TBF) 18-22 Şubat tarihlerinde Bodrum’da düzenlenen ve 170 sporcunun katıldığı şampiyona, bu yıl geçtiğimiz günlerde Mersin’de öldürülen Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına gerçekleştiriliyor.
Bodrum’da bir otelde düzenlenen turnuvaya, Türkiye’nin birçok bölgesinden çok sayıda sporcu katılıyor. Türkiye Briç Federasyonu Baş Hakemi ve Avrupa Briç Federasyonu Baş Hakem Yardımcısı Rahmi İlikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kış Takımlar Şampiyonası’nın yıllardır yapıldığını belirterek, "Bu şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 29 takım katılıyor. Bu yıl Özgecan Aslan adına yapıyoruz. Şampiyona Bodrum’da 5 gün sürecek. Şampiyonanın sonunda da Türkiye şampiyonu ikinci ve üçüncüyü de belirleyip madalyalarını vereceğiz" dedi.
Yarışmaya 170 sporcunun katıldığını söyleyen İlikçi, briçin bir akıl sporu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Dünya Olimpiyat Komitesi dört senede bir olimpiyatlardan iki ay sonra dünya akıl oyunları adı altında bir yarışma düzenliyor. Bu yarışmaya satranç, briç gibi beş akıl oyunu katılıyor. Briç de dünyada Briç Federasyonu’nca kabul edilmiş bir spor. 7 bin civarında lisanslı sporcumuz var. Bu sayı birçok ülkeden fazla olmakla beraber, hala çok büyük sayılarda değil."
2015 Türkiye Kadınlar Briç Şampiyonası, 22 Şubat’ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.