18 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamda Azerbaycan’da Yunus Emre Enstitüsü bir etkinlik gerçekleştiriyor. “Yerinde Tarih Projesi” kapsamında 25 Azerbaycanlı öğrenci ve öğretim görevlisi Çanakkale’de yaşananları yerinde görme şansı yakalayacak.
Türkiye Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, büyükelçilik çalışanları ve projeye katılacak ekibin bulunduğu toplantıda konuşan Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura, "Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Azerbaycan Yunus Emre Enstitüsü de ’100. yılında Savaştan Barışa Çanakkale’ konulu ’Yerinde Tarih Projesi’ kapsamında 25 Azerbaycanlı öğrenci ve öğretim görevlisini 10 gün sürecek tarihi bir gezi için Çanakkale’ye götürülecek" dedi.
Bakü Büyükelçisi Coşkun da, "Bu önemli mesajı da içerecek şekilde Türkiye’ye bir ziyaret yapılması çok hoş bir etkinlik" diyerek, Azerbaycanlı öğrenciler de tarihin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı yerleri görecek olmanın heyecanını taşıdığını söyledi.
Katılımcılar 18 Mart tarihinde Çanakkale’de valilikçe yapılacak olan resmi törenlere de iştirak edecek. 25 kişilik heyet 12-19 Mart tarihleri arasında Çanakkale, Edirne ve İstanbul’u uzman tarihçiler eşliğinde gezme imkanı bulacak.