İzmir’de, ESHOT ve İZULAŞ şoförlerine yönelik saldırılara tepki göstermek için şoför ve aileleri ile birlikte çok sayıda kişi eylem düzenledi.
ESHOT ve İZULAŞ şoförleri ve aileleri, son günlerde yapılan saldırıları kınamak için yaptıkları yürüyüşte, "Sizin canınız bize, bizim ki kime emanet?", “Babama dokunma”, “Biz sopa değil can taşıyoruz” sloganları attı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da şoförler adına konuşarak “Biz, sizlere her sabah ‘günaydın’ diyerek işine başlayan, sizleri kazasız evlerinize taşıyan emekçileriz. Sizleri en iyi hizmeti vermek için yaşamımızı sürdürüyoruz. Bizler İzmir halkı için çalışmaya devam edeceğiz. Şiddete ‘hayır’ diyeceğiz” dedi.
ESHOT ve İZULAŞ şoförlerine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da provokasyon amacıyla otobüslere binip halkı kışkırtmaya çalışanlara ve bunu sistemli yapanlara seslendi. Komple teorilerine yaşam boyu inanmadığını anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Ama bunda nasıl art niyet aramazsınız? Bunları organize edenlere nasıl ahlaksız demezsiniz? Her meslek onurludur. Her meslek zordur. Belediye hizmetleri içerisinde en zor olanı otobüs şoförlüğüdür. Arabanızda 50 ile 150 arasında can, çoluk, çocuk, yaşlı, genç taşıyorsunuz. 4 milyonu aşkın insanımızı sağ salim gideceği yere, sevdiklerine kavuşturuyorsunuz. Saldırıya, ahlaksızca saldırıya peş peşe muhatap oluyorsunuz. Biz her şeye rağmen sükunetimizi, serinkanlılığımızı korumak durumundayız ve koruyacağız. Haklı iken, hiç suçunuz günahınız yokken, haksız duruma düşmeyeceğiz. Hizmet ettiğimiz hemşehrilerimizden bir dileğimiz var. Hemşehrilerimiz vandalizme, örgütlü ahlaksızlığa ‘dur’ demek zorundadır. Hiçbir çapulcu halkın karşısında duramaz. En büyük güç halktır, sevgili hemşehrilerimizdir.”
Konak Pier’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyen şoför ve ailelerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Prof. Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da destek verdi.