TRABZON (AA) - HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Trabzon'da ahşaba ilgisini boş zamanlarında değerlendirmeye çalışan sağlık görevlisi, bir haftada, üzerinde yöre mimarisini anımsatan ahşap evin olduğu akvaryum yaptı.

Kentte özel bir hastanede çalışan Muhammet Topsakal, AA muhabirine, çocukluğundan beri ahşap ve el sanatlarına ilgisi olduğunu belirterek, yaptığı akvaryumun, hayalini kurduğu bir özlem olduğunu söyledi.

 Akvaryum yapımına başlamadan önce kağıda detaylı şekilde çizimlerini yaptığını anlatan Topsakal, sanayiden temin ettiği odun parçalarına, izinli olduğu günlerde Beşirli Mahallesi'ndeki evinde şekil vermeye çalıştığını ifade etti.

Yöreyi anlatan bir akvaryum olması için yine yöre mimarisini kullandığına işaret eden Topsakal, "Çocukluğumun büyük bölümü köylerde geçti. Ahşaba olan sevgim her zaman vardı ancak gerek mesleğimden gerekse şartlardan dolayı istediğim zamanı bugüne dek ayıramamıştım. Şimdi yaptığım akvaryumu görünce keşke daha önceden yapsaymışım diyorum. Çünkü bu akvaryum hem hayvan sevgisini hem de yöremizin kültürünü yansıtıyor" dedi.

- "Talep olursa satmayı düşünüyorum"

Topsakal, 1,90 metre yüksekliğinde ve bir metre uzunluğundaki akvaryumun sadece cam bölümünü satın aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Kağıda şeklini çizdiğim evin yapımı bir hafta sürdü. Sanayiden aldığım çam ağacı parçalarını evimin salonunda toplayarak el işçiliği sayesinde şekillendirdim. Akvaryumun daha kullanışlı olması için alt bölümüne raf ve dolaplar ekledim. Üst bölümünde ise ahşap evi yaptım ve ışıklandırdım ancak fazla detaycı olduğum için evin ön bölümüne oturma alanları, şömine ve masalar ekledim. Ayrıca balıklara yem verebilmek için ev önündeki dekor olan masanın kaldırılması gerekiyor."

Ailesinin ve çevresindeki insanların akvaryumun bitmiş halini görünce şaşırdığına dikkati çeken Topsakal, "Hep olumlu geri dönüşler aldım. Akvaryum evimin salonunda çok güzel görüntü sunuyor. Güzel bir görüntü vermesinin yanı sıra insanların ruhunu dinlendirecek bir akvaryum oldu. Talep olması halinde satmayı da düşünüyorum" ifadesini kullandı.