AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, "Tahtalı Barajı Havzasını daraltabiliriz. 60 kilometrelik koruma havzası dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi.
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Cemil Şeboy, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Kaynaklar Mahallesini ve Menderes ilçesinin köylerini ziyaret eden Şeboy, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Kaynaklar bölgesinde vatandaşlarla sohbet eden Cemil Şeboy’a aktarılan en önemli sorun ise Tahtalı Barajı Havzası’nda yaşanan sorunlar oldu. Sıkıntılarını anlatan vatandaşlar, AK Partili aday Şeboy’dan destek istedi.
Kendisi de Kaynaklar’da oturan Şeboy, sorunun çözümü için farklı bir plan üzerinde durduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır ısrarla imar planlarını hazırlamadığını öne süren Şeboy, "İmar planı olmayan yere ruhsat verilmiyor. Vatandaş ya hiçbir şey yapamıyor ya da ruhsatsız yapıyor. Şimdi Kaynaklar’daki derelerden Tahtalı Barajı’na foseptik akıyor. Bunu engellemek için arıtma tesisi yapacaklar ama imar planını yapmadıkları için arıtma tesisini de yapamıyorlar bu kendi ayağını bağlamaktır. Büyükşehir imar planını hazırlamadan ilçe belediyeler de hiçbir plan proje yapamaz yani zincirleme olarak bütün İzmir’in elini ayağını bağlıyorlar. Şimdi biz bu sıkıntıları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da ilettik. İmar planlarını bizim yapma yetkimiz yok ama Tahtalı Barajı Havzasını daraltabiliriz. 60 kilometrelik koruma havzası dünyanın hiçbir yerinde yok. Bakanımız da destek verecek hemşerilerimizin sorununu çözmek için hep beraber çalışacağız” dedi.