Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, milli ve manevi değerlerimizin geçmişten geleceğe taşınmasında önemli bir rol üstlenen bayramların, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.
Rektör Kılıç Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, milletçe Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının doruğa çıktığı bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadığımızı kaydetti.
Toplumu kaynaştıran, birlik ve beraberliği pekiştiren, unutulan değerleri yeniden hatırlatan özellikleriyle bayramların, sahip olduğumuz güzel hasletleri canlı tutan sevgi ve kardeşlik iklimleri olduğunu vurgulayan Kılıç: “Bu günlerde yakınlarımızı ziyaret etmek, toplumun yardım ve desteğe muhtaç kesimine ilgi ve şefkat göstermek büyük önem taşımaktadır. En yakınlarımızdan başlayarak diğer ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmak ve bu davranışı bütün bir yıla yaymak Ramazan Bayramı’nı en güzel şekilde yaşama biçimidir. Bu düşüncelerle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesi ve Nevşehirli hemşehrilemizin Ramazan Bayramını canı gönülden tebrik ederek bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederim” dedi.