Aileleri bilinçlendirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde Şubat ayı içerisinde 740 öğrenciye ‘’Bilinçli Medya Kullanımı ve Güvenli İnternet Kullanımı’’ konularında eğitim verildi.
Bu kapsamda, Evrenpaşa Ortaokulu’nda 360 öğrenciye Bilinçli Medya Kullanımı konularında eğitim verildi.
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen ve Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen "Bilinçli Medya Kullanımı " konulu eğitim AEP Eğitimcileri Yağmur Gürbüzer ve Şayda Daşcı tarafından verildi.
Gürbüzer ve Daşçı, ayrıca Halit Paşa İlköğretim Okulu’nda da 160 öğrenciye Bilinçli Medya Kullanımı konusunda eğitim verdi.
Öte yandan Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen ve Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen "Güvenli İnternet Kullanımı " konulu eğitim, AEP Eğitimcisi Emine Yıldırım ve Sosyolog Merve Aksoy tarafından aktarıldı.
Başöğretmen İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen eğitimde 220 öğrenciye Güvenli İnternet Kullanımı konularında eğitim verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Aile Eğitim Programının toplumun eğitilmesi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, eğitimlerin çeşitli kategorilerde verildiğini anımsattı.
Öğrencilere, kadınlara ve çeşitli meslek gruplarına yönelik eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten Abdulhakimoğulları, koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak önem kazanan programın, bilimsel bilgi desteği ile aile mutluluğunu arttırmaya dönük bir hizmet hamlesi olduğunu ifade etti.