Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile ASELSAN arasında işbirliği istişare toplantısı gerçekleştirildi.
KTO Karatay Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan Konya’nın jeopolitik konumunun, teknolojik ve sanayi alt yapısının ASELSAN ile işbirliği yapmaya uygun olduğunu söyledi. Dr. Aydoğan ASELSAN ile ortak AR-GE merkezi kurmak istediklerini de ifade etti.
İstişare toplantısında söz alan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canpolat ise, ASELSAN’ın genetiğinde kritik teknolojileri millileştirme hedefi olan ve Kıbrıs Harekatı’ndan sonra milletin doğrudan bağışlarıyla kurulmuş, millete mal olan bir yapı olduğunu ifade etti.
ASELSAN’ın Türk Ordusu’nun beş duyusu olacak teknoloji ürettiğini belirten Dr. Canpolat, kurumun otuza yakın üniversite ve dört yüze yakın şirketle millileşme çalışmalarını yürütmekte olduğunu sözlerine ekledi. ASELSAN’ın en çok ihtiyaç duyduğu kaynağın insan kaynağı olduğunu söyleyen Dr. Canpolat, KTO Karatay Üniversitesi’nin beşeri kaynaklarından yararlanabileceklerini ifade etti.
ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi’nin ortak çalışmaları konusuna Ankara’da yapılacak toplantıda devam edilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda KTO Karatay Üniversitesi akademisyenlerinin yenilenebilir enerji ve meta malzemeler ile ilgili görünmezlik çalışmaları ASELSAN heyeti tarafından ilgi gördü.