Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesindeki kurum amirlerine eğitim verdi.
Depremin öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken önlemlerle tedbirler hakkında bilgilendirme yapan Deprem Şube Başkanı Mehmet Besim İlaslan, Bitlis’in ve Ahlat ilçesinin deprem kuşağında olduğu için riskli bir bölge olduğunu söyledi. İlaslan, “Bu nedenle binaların çok dikkatli ve sağlam yapılması gerekir. Çünkü deprem olacaktır ve deprem öldürmez, sağlam olmayan bina öldürür. Evlerimizi depreme hazırlıklı olarak dizayn etmeliyiz. Gereksiz ve fazla eşya ile doldurmamalıyız. Dolapları ve özellikle kapı önlerindeki ayakkabılık, portmanto gibi dolapları duvara sabitlemeliyiz. Ayrıca ilimiz ve Ahlat’ta çığ, sel ve yangın olma olasılığı da yüksektir. Kendimizi ve ailemizi bu gibi doğal afetlere hazırlamalıyız. Aile afet acil durum planı çıkartmalıyız” dedi.
Jeoloji Yüksek Mühendisi Ali Engin Göksu ise, AFAD Başkanlığı’nca yürütülen USDEP (Ulusal Deprem Planı) ve TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı)’dan bahsetti. Artık kriz yönetiminden risk yönetim şekline geçildiğini belirten Göksu, her bireyin kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ve bu sorumlulukları öğrenmesi gerektiğini belirtti.
Ahlat Merkez YBO konferans salonunda gerçekleştirilen seminere ilçede bulunan bütün kurumlardan personeller katıldı.