Çaykur Rizespor, ikinci yarı öncesi hazırlıklarına Antalya Belek’te 9 Ocak’ta başlayacak.
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor’da Basın Sözcüsü Aykut Ferah, ligin 16 maçlık ilk yarısını değerlendirdi. Devre arasına 14 puanla girdiklerini hatırlatan Ferah, "Geride bıraktığımız 16 haftalık bölümde milli takımlara giden oyuncular nedeniyle de puan kayıpları yaşadık. Özellikle kritik haftalarda Afrika kökenli oyuncularımızdan istediğimiz ölçüde yararlanamadık. An itibariyle Ali Adnan Irak milli takımıyla birlikte 2015 Asya Futbol Konfederasyonu Kupası, Leonard Kweuke Kamerun milli takımıyla, Ousmane Viera ise, Fildişi Sahili Milli Takımı ile birlikte 2015 Afrika Uluslar Kupası hazırlıklarına başlamış durumda" dedi.
"20 GÜNDE, 7 MAÇ"
Sezonun 12. haftasında teknik direktörlük değişikliğine gidildiğini hatırlatan Ferah, "Yeni teknik ekibimiz zorlu maç programının yer aldığı bir takvimle karşılaştı. Öyle ki 20 gün gibi kısa zamana 7 maç sığdıran takımımız Lig ve Kupa olmak üzere iki kulvarda yoluna devam etti” şeklinde konuştu.
DEVRE ARASI KAMPI 15 GÜN
Devre arasında yapılacak kamp çalışmalarla ilgili de bilgi veren Ferah, “İlk yarıda yaşadığımız olumsuzlukları yaşamadan camiamıza daha iyi bir Çaykur Rizespor izletmenin yollarını arayacağız. İkinci yarı öncesi hazırlıklarını Antalya Belek’te yapacak olan takımımız, 9 Ocak 2015 Cuma günü kamp yapacağı Ela Quality Resort Otel’de toplanacak. 24 Ocak 2015 Cumartesi günü bitecek olan 15 günlük devre arası kampının ardından Galatasaray maçı için İstanbul’a geçecek. Türkiye Kupasında gruptan çıkarak son 16 turuna kalmayı büyük ölçüde garantileyen Çaykur Rizespor’umuzu 3 haftada 3 deplasman, 3 de iç saha maçından oluşan heyecanlı bir maraton bekliyor. Artık taraftar desteğini yanımıza almamız lazım, taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Taraftar iyi günde de kötü günde de kulübüne sahip çıkmalıdır” diye konuştu.