BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, yol yapım çalışmaları sırasında 7 köye içme suyu sağlayan boru patladı. Su ihtiyaçlarını çeşmelerden sağlayan köylüler duruma tepki gösterdi.
Bartın-Sinop arasındaki Batı Karadeniz Sahil Yolu çalışmalarının Amasra Göçgündemirci Köyü mevkisindeki bölümünde su borusu patladı. Su hattının yenilenmemesi sonucu Göçgün, Göçgündemirci, Yahyayazıcılar, Kalaycı, Esenler, Acarlar ve Cumayanı köylerine 1 haftadır su veilemiyor. Evlerine kadar ulaşan suyun kesilmesi üzerine köylüler, köylerindeki çeşmelerden bidonlara doldurdukları sular ile içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılıyor.
Göçgündemirci Köyü'nde yaşayan Hakan Yıldız, "Bir hafta önce burada firma tarafından boru patlatıldı. 7 köyümüz ve okulumuzdaki öğrenciler susuzluk çekiyor. Şu anda da çalışmalar devam ediyor. Ama suyun ne zaman geleceği belli değil" dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ise Batı Karadeniz Sahil yolu çalışması sırasında köylere giden su hattının patladığını belirterek, "Muhtarlarımız konuyu Amasra Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne iletmişler. Zaman zaman o bölgede yol çalışmalarından dolayı patlamalar yaşanıyormuş. Şu anda çalışmaların devam ettiğini bize bildirdiler. Köylere en yakın sürede su ulaştırılacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI