New York'da 3 hırsız yeni yıla 6 miylon dolarlık vurgunla girdi! Yeni yıl günü saatler 12:01'i gösterirken, hırsızlar kuyumcu dükkanının önünde belirdi. Kolayca içeriye giren hırsızlar 6 milyon dolar değerinde değerli taş çaldıktan sonra aynı rahatlıkta kaçmayı başardı. Mağazanın yarım mil ötesinde ise Times Meydanı'nda eğlenen insanları gözleyen 7 bin polis bulunuyordu.

YÜK GİRİŞİ KATINDAN GİRDİLER

Nadir bulunan pembe ve sarı renklerde, tanesi 150 bin dolar olan elmasları çalan hırsızlar güvenlik kamerasında görüntülendi. Görüntülerde üç kişinin 6 katlı mağazanın yük girişi katından, levye ve çekiç kullanarak içeri girdikleri görülüyor. İçeriye girdiklerinde ise kasaların olduğu odaya doğru yöneldiler. Burada küpeler, kolyeler ve 18 karatlık altın bileklikleri çaldılar.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VARDI

Yılbaşında yoğun güvenlik önlemleri alınmasına rağmen bu olayın yaşanması kafaları karıştırdı. Şehirin kalabalık noktalarında binlerce polis ve görevli araçlar bekliyordu. Özellikle kutlama heyecanının yoğun olduğu dakikaları seçen hırsızları kimse görmedi. Değerli mücevherleri çantalara doldurup kaçan hırsızlar gözden kaybolmayı başardı.

'İÇERDEN BİR İŞ OLABİLİR'

Bir bina çalışanının olay sonrası, "Rastgele binadaki bu katı seçmeleri bana çok garip geliyor. Buraya geleceğini nasıl bilebilirdi? Çok saçma. Bana kesinlikle 'içerden' bir işmiş gibi geliyor." ifadelerini kullandı ve "Zamanlaması da çok garip" diyerek, bölgenin hırsızlık sırasında boş olmasına dikkat çekti.

Büyük bir şirketin önlemler konusunda yetersiz kalması çevredeki insanlar için utanç verici bulundu.

Kaynak:Haberler.com