Haluk Akkoyun: ''Taraftar desteği ile Belarus'u yeneceğiz''

Marsel İlhan: ''Herkesi maçlara bekliyoruz. Bayramı birlikte yaşayalım''

Mustafa Akın, İstanbul-

Mart ayında Mersin'de yapılan maçta Güney Afrika'yı mağlup ederek ikinci tura yükselen Türkiye Tenis Milli Takımı, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2'nci Grup'taki ikinci mücadelesini Belarus'la oynayacak. 17-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak seriye, Garanti Koza Arena ev sahipliği yapacak. Türk Milli Takımı'nda bulunan oyuncular bugün Garanti Koza Arena'da düzenlenen basın toplantısında, seyirci avantajıyla finale yükselmek istediklerini ifade ettiler.

Düzenlenen basın toplantısında milli tenisçiler Haluk Akkoyun, Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden ve Anıl Yüksel yer aldı.

HALUK AKKOYUN: ''TARAFTAR DESTEĞİ İLE BELARUSU YENECEĞİZ''

Tenis Milli Takım kaptanı Haluk Akkoyun, Belarus'tan daha iyi durumda olduklarını ifade ederek, "Teklerde avantajımız yüksek. Çiftlerde işimiz biraz daha zor. Marsel'in teklerde iki maçını da kazanacağını düşünüyorum. Seyircimizi de Garanti Koza Arena'ya bekliyoruz. Taraftarımızın 3 gün boyunca full desteğiyle Belarus'u yeneceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

MARSEL İLHAN: '' HERKESİ MAÇLARA BEKLİYORUZ. BAYRAMI BİRLİKTE YAŞAYALIM''

Maçların sıcakta oynanmasının kendilerini etkileyeceğini söyleyen Türkiye'nin önemli isimlerinden Marsel İlhan, seyirci avantajını iyi bir şekilde kullanacaklarını belirtti.

Marsel İlhan, "Arkadaşlarımızla en iyi şekilde mücadele edip Belarus'u yeneceğiz. Benim hedefim bu turnuvada iki maçımı da kazanmak. Önümde Amerika Açık var. Orada da çeyrek finale çıkmak ve seneye olimpiyatlarda yer almak istiyorum. Herkesi maçlara bekliyoruz. Bayramı birlikte yaşayalım" ifadelerini kullandı.

CEM İLKEL: ''EV SAHİBİ AVANTAJINI KULLANIP BELARUS'U YENİP FİNALE ÇIKMALIYIZ''

Cem İlkel'de, "Ev sahibi avantajını kullanarak Belarus'u yenip finale çıkmalıyız'' dedi. İlkel, ''En önemli faktör ev sahibi olmak ve seyirci avantajını kullanabilmek. Her maçtan önce takım olarak en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Barış Ergüden ve Anıl Yüksel ise, hafta sonunu iyi geçirerek Belarus karşısında gelip gelmek istediklerini söylediler.

Belarus Milli Takımı'nın kaptanı Vladimir Voltchkov, çok iyi bir tesiste korta çıkacaklarını ve en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

TURNUVA PROGRAMI

Kura çekimi 16 Temmuz Perşembe günü yapılacak.

17 Temmuz Cuma günü Garanti Koza Arena'da teklerde iki maç,

18 Temmuz Cumartesi günü ise çiftlerde tek maç yapılacak.

19 Temmuz Pazar günü ise teklerde yapılacak 2 maçla turnuva son bulacak.

Düzenlenecek turnuva 5 set üzerinden oynanacak ve 3 galibiyet alan takım seriyi kazanmış olacak.