Dalaman Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçiye yönelik çalışmalarını devam ettirip, “İyi Tarım, faydaları ve zararları, çiftçiye maliyet, kredi olanakları, pazarlama” ve iyi tarıma yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ziraat Mühendisi Tevfik Tayfun Tuncay yaptığı açıklamada; "İyi tarım Nedir? Faydaları zararları nelerdir? Çiftçiye maliyeti nedir? Kredide olanakları nelerdir? Pazarlamada olanakları nelerdir? iyi tarıma yönelik her şey yapılan bilgilendirme toplantıları ile çiftçilerimize anlatılıyoruz. İnanıyoruz ki iyi ürün, iyi pazarlama, kaliteli pazarlama ile Dalaman’da her şey değişecek" dedi.
İyi Tarım Uygulamaları hakkında bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Tevfik Tayfun Tuncay; “ İç ve dış pazarda tercih edilme sebebidir. Eşit rekabet şartlarında önde olmayı sağlar. Perakendecilerle nitelikli anlaşma; kaliteli ürün yetiştiriciliğine uzun vadede üretim maliyetlerinde düşüş, dolayısıyla karda artış imkanı gibi üretimde çalışan kişilerin güvenliğini ve refahını sağlar.”
Tüketicilere, Paraketencilere ve Çevreyi sağladığı faydaları dile getiren Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Tuncay, “Gıda güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili riskleri azaltır. Ürünün kaynağı hakkında yeterli bilgiyi sağlar (izlenebilirlik).Üründe kalite ve güvenilirliği sağlar.
Tüketicilerin gıda kalitesi ve güvenliği ile ilgili talepleri başarı ile karşılanır. Perakendecilere Faydaları ise, Üretici ile nitelikli anlaşma olanağı sağlar. Halk sağlığı ve ürünün güvenilirliği ile ilgili endişeleri ortadan kaldırır. Tüketicinin ürüne olan güveniyle talepte artış sağlanır.
Yasal düzenlemelere uygunluk göstermesi nedeniyle engellerin ortadan kalkmasına olanak sağlar. Çevreye Faydaları da sürdürülebilir, çevreye karşı sorumluluk alan bir üretim, doğal hayatın ve biyolojik çeşitliliğin korunması. Tarımın çevreye olan zararlı etkilerinin azaltılması ve korumacı bir yönetim planının uygulanmasıdır” diye konuştu.