Gittiği köyde 48 saat mahsur kalan CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, yolların açılmasıyla kent merkezine geldi. Zeytin, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.
CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, iki gün önce merkeze bağlı Geyiksuyu köyü Sin mezrasına gitti. Kar yağışı nedeniyle burada mahsur kalan Zeytin, bu sabah İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin yolu açmasının ardından kent merkezine geldi. Sağlık durumu iyi olan Zeytin, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Kar yağışıyla birlikte yaşanan sıkıntıları görmek için köye gittiğini ve enerji olmaması, GSM operatörlerinin de devre dışı kalması nedeniyle mahsur kaldığını belirten Zeytin, "Arkadaşlar da bana ulaşamadıkları için telaşlanmışlar. İl yönetimi ve gençlik kollarından arkadaşlar dün gece saat 3 civarında köye ulaştılar. Bu sabah da Özel İdare yolları açtı ve şimdi buradayım" dedi.
Kentin yüzde 99’unun 5 gün süreyle enerji alamadığını ifade eden Zeytin, "Bütün vatandaşlar sıkıntıda, yollar kapalı. Köy hizmetlerinin Özel İdare’ye devredilmesiyle kalifiye elemanlar karayollarına gönderildi. İdarecilerde bir suç yok. Mülki amirler ellerinden geleni yapıyorlar. Ekipman ve ekiplerin eksikliği nedeniyle köylere ulaşım yok. İlin neredeyse yüzde 99’unda şu anda ulaşım yok. Sadece ana arterler açık, köylerle bağlantı yok. Enerji hatlarının tahrip olmasından dolayı GSM operatörleri de devre dışı, haberleşme sağlanamıyor. Kendim de bu olaya maruz kaldım. 48 saattir köydeyim. Ulaşım yok, haberleşme yok. 70 santimlik karda kentin yüzde 99’unun enerji alamaması uzay çağında sistemin ne kadar geride olduğunun ve çöktüğünün kanıtıdır" diye konuştu.
“İl başkanı olarak mahsur kalmasaydım belki köy yollarının kapalı olduğu gündeme gelmeyecekti” diyen Zeytin, "Sorumlular bu konuyla ilgilensinler. Sorun ben değilim, köy yollarının açılmamasıdır. Bu konuyu çözün. Ya kitlesel olarak toplanıp protesto edeceğiz ya da bu ili terk edeceğiz. Sistem niye bu ile taraflı bakıyor. Niye daha az ödenek geliyor. Bir İç Anadolu kasabasından daha az ödenek geliyorsa burada hizmet olmaz. Sorun çok büyüktür. Nazımiye ilçemizde enerji olmadığı için benzinlik pompası çalışmıyor. İlçe içindeki yollar dahi açılamıyor" ifadelerini kullandı.