BURSASPOR'un 2010 yılında şampiyon olduğu  Atatürk Stadyumu'nda ağlayan yeşil beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, pazartesi akşamı da Eskişehirspor'u 2-0 yendikleri maçta "istifa" tezahüratları karşısında gözyaşlarını tutamadı. Ertuğrul Sağlam, aynı statta 5 yıl içersinde 2 defa farklı sebeplerle gözyaşı dökmüş oldu.
ŞAMPİYON OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE
Bursaspor'un 2010 yılında şampiyon olduğu yıl, akıllardan silinmeyen görüntülerden biri, kendi evinde Beşiktaş'ı yenen Bursaspor'un, teknik kadro ve futbolcular ile Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının sonucunu radyodan dinlemesiydi. Karşılaşmanın berabere sonuçlanmasından sonra Bursaspor şampiyon olurken Ertuğrul Sağlam'da gözyaşlarını tutamamıştı.
"ERTUĞRUL SAĞLAM İSTİFA" SESLERİ
Yeşil beyazlı taraftarların bir zamanlar, "Adam gibi adam" diyerek tribünlere çağırdığı Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'un başına tekrar geldiği bu sezon lige kötü bir başlangıç yapınca tepkiyle karşılaştı. Taraftarlar, Eskişehirspor maçında Başkan Recep Bölükbaşı'nın yanı sıra, "Ertuğrul Sağlam İstifa", "Yıkılış Ertuğrul", "Bölükbaşı Yalan Atsana", "Yönetim Uyuma Serdar'ı Satsana" diye tempo tuttu.
YEDEK KULÜBESİNDE AĞLADI
Ertuğul Sağlam, son dakikalarda atılan gollerden sonra da aynı protestolar devam edince yedek kulübesinde gözyaşlarını tutamadı. Maç sonrası kendisine sevgi gösterisinde bulunan konuk Eskişehirspor tribünlerini selamlayıp soyunma odasına giren Ertuğrul Sağlam, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"NE ACIDIR Kİ BURSASPOR TARAFTARI OLDU"
"Bugün zor bir gündü. Bir grup taraftar diyeceğim ama diyemiyorum. çonkü stadın geneline yayıldı bu iş. Hayatımda ilk defa bir taraftar grubu beni istifaya davet etti. Ne acıdır ki buda Bursaspor taraftarı oldu. Çok fazla konuşamıyorum. Bizim için acı bir gün oldu. Bunları ifade etmek zor geliyor bana Demek ki yaşayacak mışız."
Ertuğrul Sağlam, "Taraftar tepkisi ve gelen galibiyet, bundan sonraki dönem için yeni bir sayfa açılabilir mi" sorusuna ise, "5 senedir bu taraftarı tanıyorum. O yüzden böyle bir şey umut edemiyorum."
"PROFESYONELİN DUYGUSAL DAVRANMASINA GEREK YOK"
Bu arada bazı taraftarlar, gözyaşı konusunda görüşlerini açıklarken Ertuğrul Sağlam'ın kulübün profesyonel bir çalışanı olduğunu belirttiler, "Bu süre içinde parasını alıyor. Para almamış olsa ağlaması ve yakınması normal. Profesyonel bir insanın duygusal davranmasına gerek yok" diye konuştular.

FOTOĞRAF