BURSA (İHA) – Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapımı tamamlanan Kurşunlu Mahallesi Ürün Toplama Merkezi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

İnegöl Belediyesi tarafından yıkılan eski hal binasının yerine yaptırılan Kurşunlu Mahallesi Ürün Toplama Merkezi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Kaya, İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, çok sayıda kurum müdürü, siyasi parti yöneticileri, dernek ve STK başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bu tesis esasen bizim İnegöl Belediye Başkanımızın imar ettiği eskisine nazaran restore ettiği bir çalışma. Şunu ifade etmek lazım bizim kadrolarımız yola çıktığı zaman bir takım vaatlerde bulunurlar. Bunların en temellerinden biride insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiydi. Devlet ve milletin kaynaşması, huzur ve refahın artması en önemli yol haritalarından bazıları olur. Birçok şeyi başarmanın huzur ve gururunu yaşıyoruz. Bu ülkenin insanları her şeyin en güzeline layık. Bu millet gerçekten bu ülkeyi kalkındırmak için donanıma ve yüreğe sahip" diye konuştu.

“Belediyecilik esasen kaldırım taşı çıkarır dizer, çöp toplar. Klasik belediyecilik olarak bunları gördük” diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda belediyeciliğin, o ilçenin ya da şehrinin şehr-ül emini olan belediye başkanlarının çöp toplamakla mahir olmadığını bütün yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetlerin altına imza attığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın esasen siyaseti belediye başkanlığıdır. 1993 yılına Ümraniye’de bir çöplük patlamıştı ve 12 kardeşimizin cesedine ulaşılamadı. Bu millet yıllarca hak ettiği hizmetleri göremedi. Kadrolarımızın tek hedefi bu milleti güldürmek ve rahat içinde yaşatmak oldu ve bunu sağlıyoruz. Bundan sonrada sağlayacağız. Güzel şeyler olacak, Bursa’mızı için de Türkiye içinde. Bakmayın siz bu gün Türkiye’nin ayaklarına pranga vurmaya çalışanlara onların derdi Türkiye’nin uçuşa kalmak üzere olan ayaklarını bir an evvel yere indirmek. Başaramayacaklar. 15 Temmuzda hain girişimde bu millet vatanı için milleti için kendisine öncü olan liderinin arkasından koşmaya devam edecek bu ülkeyi kalkındıracak. Mücadeleyi bırakmayacağız, birbirimize kenetleneceğiz, ufak tefek şeyleri görmezden geleceğiz. Düşmanı ve dostu bileceğiz ve başaracağız."

Kırsal kalkınmaya dev dokunuşlar yapıldığını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Belediyesi olarak özellik cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 2014’den itibaren İnegöl tarımına katkı sağlayacak çok önemli çalışmalara hep beraber imza attık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu millete hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın teveccühü onlara hizmetle döndürmeye, her cadde ve sokağa dokumaya çalışıyoruz" dedi.

Kurşunlu Mahallesi ve çiftçisi adına mahalle sakinleri Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na çiçek takdim etti. Ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, yeni açılan Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi’ni gezdi.