Ensar Vakfı Köyceğiz Şubesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği İmam Hatip Mezunları buluşması bu yıl Ağla Yaylasında gerçekleştirildi. Pikniğe Köyceğiz kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Eski Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur ve çok sayıda İmam Hatip mezunları, mensupları ve gönüllüleri katıldı.

Yapılan etkinlik kuran tilaveti ile başladı. Etkinlikte konuşan Köyceğiz Ensar Vakfı Şubesi Başkanı Elvan Mutlu, 1994 yılında kurulan vakıf şubesinin o günden bu yana birçok badire atlattığını, 28 Şubat’ta ve 15 Temmuz’da İmam Hatip okulları ile birlikte tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını belirterek her zaman vatan, millet, devlet ve bayrak için çalışacaklarını açıkladı.

Piknikte konuşan Cavit Okur ise, hiçbir tabelanın, hiçbir derneğin, cemiyetin ve cemaatin, şeyhin kutsiyetinin olmadığını söyledi. Okur,“Derneklerin, vakıfların cemaate değil cemiyete insan yetiştirmek için vardır. Cemiyete insan yetiştiren her topluluk da takdir edilir” derken, 28 Şubat döneminde o kadar zorluklara rağmen bu günden daha zevkli çalışıldığını, bu gün ise tüm özgürlüklere rağmen aynı şevkle aynı coşkuyla Müslümanların hareket etmediğini, tüm yükü tek adamın omuzlarına bırakarak çalışma ve gayretin bırakıldığını söyledi.

Etkinlik birlikte yenen yemek sonrası sona erdi.