Çorum’un İskilip ilçesinde paletli ambulans için imza kampanyası başlatıldı.
Annesi diyaliz hastası olan Ayhan Karabıyık tarafından başlatılan imza kampanyasına ilgi de yoğun oldu. Karabıyık, çarşı esnafından ve vatandaşlardan başlattığı kampanya için tek tek destek isteyerek imza topladı. Karlı zeminlerde ve kış şartlarında yüksek hareket kabiliyeti sağlayan, paletli ambulans için başlatılan imza kampanyasının birinci gününde 421 imza toplandı.
İlçe halkını kampanyaya destek olmaya davet eden Karabıyık, “Diyaliz hastası annem var. Bu hafta yağan yoğun kar ailemi ve beni zor durumda bıraktı. Annemi hastaneye götürmek için gelen ambulans buzlanmadan ve kar yüzünden mahallemize çıkamadı. Bunun yanında hiçbir araç ile de ulaşım sağlayamadık. Annemi komşularımızın da yardımı ile yaklaşık 600 metre sırtımızda taşıdık. Allah göstermesin annem acil bir hasta olsaydı ne yapardık” dedi.
İskilip’e paletli ambulans kazandırmak için başlatılan kampanyaya bugüne kadar geç bile kalındığını ileri süren Karabıyık, kapı kapı dolaşarak İskilip’in tamamından kampanya için destek isteyeceğini söyledi.
Sadece merkez değil köy muhtarları ile de görüşeceğini ifade eden Karabıyık, “Özellikle dağ köylerimiz kış aylarında yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kalıyor. Bu köylerimizde acil bir hasta olduğunda bir köye ulaşmak saatler alabilir. Köy muhtarlarımızdan da yardım isteyerek bütün köylerin kampanyaya destek olmasını sağlayacağım” şeklinde konuştu.