İstanbul genelinde başlatılan Suriyeli mültecilere yardım kampanyasına Ümraniye Belediyesi farklı bir sosyal projeye imza atarak destek verdi. İlçe meydanına kurulan dev kumbarada çeşitli yardım malzemeleri toplanırken, gönüllü ev hanımları da battaniye ve kışlık giysiler dikerek sığınmacılara yardım eli uzattı.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için başlattığı "Çocuklar Üşümesin" kampanyasına Ümraniye Belediyesi’nden destek geldi. Ümraniye Meydanı’na dev bir kumbara kuran belediye, burada toplanacak battaniye, kışlık giysi, soba ve oyuncakları Suriyeli sığınmacılara gönderecek.
Meydana kurulan çadırın içerisindeki stantlarda belediye bünyesindeki meslek edindirme kurslarında eğitim gören 100 gönüllü kadın ise, mültecilerin kışı sıcak geçirmeleri için makinelerde battaniye dikti. Yardımsever kadınlar, bir yandan battaniye dikerken diğer yandan da kazak, hırka, atkı ve bere gibi kışlık giysiler örerek yardım kampanyasına destek verdi.
4 TIR MALZEME GÖNDERİLDİ
Projenin detaylarını anlatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Suriye’den Şanlıurfa’ya göçmüş olan muhacir kardeşlerimize İstanbul’daki Suriyelilere elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Özellikle Şanlıurfa’da 500 bin civarında Suriyeli mülteci var. Bunlara yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya çerçevesinde Ümraniye Belediyesi de 4 TIR malzeme hazırladık. 2 TIR battaniye, bir TIR ısıtıcı malzeme, 1 TIR da çocuk ve hasta bezi olmak üzere” ifadelerini kullandı.
GÖNÜLLÜLER DE PROJEYE DAHİL EDİLDİ
Yardımseverlere de projeye destek olma imkanı sunduklarını kaydeden Başkan Can, “Buna ilave olarak biz dedik ki vatandaşı da dahil edelim bu kampanyaya. Dev bir kumbara yaptık ve bu kumbaraya özellikle battaniye, isteyen kışlık giysi, bot atsın. Okul öğrencileri geldi Suriyeli kardeşleri için oyuncak attılar. Bizim meslek edindirme kurslarımızdaki öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi bu kampanyaya biz de katılalım dediler. Gelip orada biz de battaniye dikelim, örgü örelim ve katkı sağlayalım dediler. Gördüğünüz gibi dikiş makinelerini kurduk ve hanım kardeşlerimiz geldi battaniye dikiyorlar” dedi.
ÜMRANİYELİ KADINLARDAN BATTANİYE VE ATKI
Gönüllü olarak projeye dahil olduğunu ve Suriyeli mülteciler için battaniye diktiğini belirten Türkan Kurt, “Burada 2 saat dayanamıyoruz üşüyoruz ama dışarıda kalan insanlar ne yapıyorlar? Başlarında bir çadırları yok. Battaniye inşallah çözüm olur biraz ısınırlar. Ben dışarıda görüyorum çok üzülüyorum” dedi.
Sığınmacılar için örgü ördüğünü söyleyen Filiz Güçkan ise “Çok mutluyuz. Çorbada bizim de biraz tuzumuz varsa ne mutlu bize” dedi.
Toplanan yardımlar ilerleyen günlerde Suriyeli mültecilere ulaştırılacak.