Esas Gayrimenkul, toplamda 85 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye’nin tarih, kültür ve doğası ile öne çıkan Çanakkale’nin en büyük alışveriş, yaşam ve buluşma merkezi Esas 17 Burda’yı hayata geçirdi.
Esas Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, tarih, kültür ve doğayı buluşturan Türkiye’nin yüksek büyüme potansiyeline sahip ili Çanakkale’de yaklaşık 85 milyon dolarlık bir yatırımla Esas 17 Burda projesini hayata geçirdi. Esas 17 Burda; toplamda 34 bin metrekare kiralanabilir alan ve 130 mağazası ile ulusal ve dünya markalarının yüzde 80’ini tek bir çatı altında buluşturuyor. Esas 17 Burda bin araç kapasiteli otoparkı, 2 bin 400 metrekarelik hipermarketi, 1 bin 500 metrekarelik elektronik marketi, 6 bin 500 metrekarelik anchor moda mağazaları, bin 800 metrekarelik sinema alanı ve toplamda 8 adet sinema salonu ile bin 750 metrekarelik eğlence alanına sahip. Yeşil bahçeleri ve dinlenme noktaları ile de Esas 17 Burda yeni park alanı olarak öne çıkıyor.
Esas Gayrimenkul ev sahipliğinde gerçekleştirilen Esas 17 Burda tanıtım toplantısında Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı “Esas Gayrimenkul olarak Çanakkale’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip olan Esas 17 Burda projemiz ile Çanakkale’yi dünya standartlarında, beklediği markalar ile tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ediyoruz. İçinde bulunduğumuz 2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü olması sebebiyle de Çanakkale’nin geleceğinin daha güzel imar edilmesi, bu önemli misyonun başlatılması için çok anlamlı bir sene. Aynı zamanda Çanakkale ilimiz; yaklaşık 500 bin kişilik toplam nüfusu, 42 bin 500 kişilik üniversite öğrencisi profilinden oluşan genç nüfus potansiyeli, coğrafi konumu, deniz ve kara ulaşımı imkânları yönünden Türkiye’nin dışa açılan kapılarından biri olması; bünyesinde bulundurduğu sanayi kuruluşları, yabancı şirketler, Çanakkale Boğazı, Çanakkale Limanı, organize sanayi bölgeleri ile de bizim için cazip bir yatırım noktası oldu” dedi.
Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu ise “2014 yılı Esas Gayrimenkul olarak bizim için çok önemli ve anlamlı bir yıl oldu. Ülkemizde, Anadolu’da belirlediğimiz üç ilde üç önemli AVM projesine başladık. Kocaeli, Bolu ve Çanakkale illerimizde başladığımız yatırımlarımızdan ilk AVM açılışımızı Çanakkale’de yer alan Esas 17 Burda projemiz ile gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz köklü pazar araştırmaları ile toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek için yeni yatırımımız Esas 17 Burda projemizi sosyal, tarihsel, coğrafi ve stratejik bakımdan büyük bir zenginliğe ve değere sahip olan Çanakkale ilimizde hayata geçirmeye karar verdik. Çanakkale ilimiz; katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlar ile geleceğe büyüyerek ilerleyecek. Dolayısıyla Çanakkale’de gerçekleştireceğimiz Esas 17 Burda projemiz bizim için manevi değeri ile birlikte aynı zamanda anlamlı bir yatırım. 85 milyon dolar yatırım ile hayata geçirdiğimiz, Çanakkale’de AVM içerisinde 800 kişiye; yatırım süreci boyunca yaklaşık 2000-2500 kişiye istihdam sağlayan Esas 17 Burda projemizin; ayda 550-600 bin; yılda 7,5-8 milyon ziyaretçi ağırlaması hedefleniyor. Buna ek olarak Esas 17 Burda projemizde kiralamaların da yüzde 20’sinin yerel yatırımcıya ayrılmasının bizim için büyük önem taşıdığını belirtmeliyiz” ifadelerini kullandı.