ORDU (AA) - Ordu'da bir araya gelen yamaç paraşütü tutkunları, 15 Temmuz şehitlerini anmak için 550 rakımlı Boztepe'den atlayış yaptı.

Ordu Sportif Havacılık Kulübünce, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişiyi anmak için etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ordu'ya gelen 40 sporcu, teleferikle Boztepe'ye çıktı. Buradan atlayış yapan ve Türk bayrağı açan sporcular, 30 dakika süren uçuşun ardından Şarkiye Mahallesi'ndeki kumsala indi.

Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tarık Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlere rahmet, gazilere de şifa diledi.

Herkes gibi paraşüt tutkunlarının da 15 Temmuz'da yaşananları unutmadığını belirten Yıldırım, "Şehitlerimizi anmak için bu etkinliği düzenledik. Sağ olsun davet ettiğimiz arkadaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı." dedi.

Yıldırım, etkinlik ile Ordu'nun yamaç paraşütü için ideal ve güvenli bir yer olduğunu göstermeye de gayret ettiklerini vurgulayarak, organizasyonu bundan sonraki yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını aktardı.

Etkinliğe Suudi Arabistanlı iki paraşüt tutkununun da katıldığını ifade eden Yıldırım, "Yaptığımız tanıtımları sosyal medyada gören bu iki arkadaşımız da etkinliğimizde yer aldı." diye konuştu.

Sporculardan Durmuş Şahin, bugünün anlam ve öneminin kendileri için büyük olduğunu, şehit ve gazileri unutturmamak adına düzenlenen etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

Suudi Arabistanlı öğretmen Mahmud Ahmed de tatil için İstanbul'da bulunduğunu ve Ordu'ya etkinliğe katılmak için geldiğini söyledi.

Ahmed, 15 Temmuz'un Türk ulusu için önemli bir gün olduğunu bildiğini belirterek, "Bu nedenle etkinlikte yer almaktan son derece mutluyum." diye konuştu.