Türk güreşinin ileriki yıllarda uluslararası arenada madalya yükünü taşıyacak olan minik güreşçiler, Türkiye'nin dört farklı kentinde düzenlenen grup müsabakalarında dereceye girebilmek için mücadele ettiler.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından Ordu, Yozgat, Burdur ve Osmaniye'de organize edilen 11-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Grup Müsabakaları, kalite seviyesi yüksek mücadelelerin ardından sona erdi.

Binlerce güreşseverin ilgiyle takip ettiği grup müsabakalarında mindere çıkan minik pehlivanlar, uzun yıllar boyunca ay yıldızlı mayo ile mücadele edebilmek için ter döktüler.

Minik güreşçilerin grekoromen stilde verdikleri mücadele sonucunda dereceye giren sporcular, 12 - 15 Haziran tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar

Performans sergiledikleri sıkletlerde sporseverlere unutulmaz anlar yaşatan minik güreşçileri tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türk güreşinin emin ellerde olduğunu ve minik pehlivanların bu ülkeye Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları getireceklerine inandığını söyledi.