SAMSUN (AA) - Kavak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Aydın, Kavak sebze pazarında, KKKA hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaparak  vatandaşlara kene seti dağıttıklarını söyledi.

Aydın, KKKA hastalığı şüphesiyle Alaçam köyünün Dağıcıoğlu Mahallesi, Hacıllı, Karga, ve Kaya mahallelerinde birer ve Beyköyü Mahallesi'nde de 2 vatandaş olmak üzere bu zamana kadar toplam 6 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirtti.

Hastalık bakımından Kavak'ın riskli bölgede bulunduğuna işaret eden Aydın, "Vatandaşımızın sağlığı için çalışıyoruz. Ben de dahil olmak üzere personelimizle birlikte sebze pazarında Kırım                     Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve bu hastalığa yol açan kene, korunma yolları, kene ısırması gibi konuların yer aldığı kene seti dağıttık. Dağıtımlarımız devam edecek. Buradaki çalışmalarımızda, birebir görüşmelerimizde vatandaşlarımıza KKKA hastalığı hakkında dikkat edilmesi gerekenleri söylüyoruz" dedi.

Aydın, insan sağlığını olumsuz yönde tehdit eden etkenlere karşı mücadele çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.