Muş’ta aktif çalışmalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri örnek bir davranışta bulundu.
Muş’ta yaklaşık 4 aydır kurularak çeşitli faaliyetlerde bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, sosyal yardımlaşma teşfik fonu kurulunun 2013/1 sayılı kararı ile mütevelli heyetinin uygun gördüğü şehit ailelerine ve gazilere bayram öncesi ödediği nakdi yardımı kabul etmeyerek ihtiyaç sahibi ailelerine verilmesini istediler. Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na terörle mücadele, iç güvenlik şehit aileleri ve gaziler adına nakdi yardımın ihtiyaç sahiplerine verilmesi için hazırlanan dilekçeyi teslim ettiler. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında şehit ailelerine ve gazilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının verdiği nakdi yardımın kendilerine değil de yardıma ihtiyacı olan ailelere verilmesi için karar aldıklarını belirten Dernek Başkanı Emrullah Zeki Aktaş, “Ülke genelinde kurulan derneğimizin asıl amacı yardımlaşma ve dayanışma gücünü pekiştirmek ve ülkeye faydalı olmaktır. Bu vesile ile biz de Muş’ta böyle bir karar aldık ve ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine azda olsa bir yardımda bulunmak istedik. Zaten biz yaptığımız sosyal faaliyetlerle elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Hiçbir şekilde kimsenin gazi ve şehit ailelerinin onurunu zedeleyecek en ufak bir davranışa dahi izin vermeyeceklerini ifade eden Aktaş, “Gazi ve Şehit aileleriyiz. Bizim öncelikle artık yardımlardan ziyade onurlandırılmaya ihtiyacımız var. Biz bunu istiyoruz. Ülkemiz zaten sosyal devlet gereği üzerine düşeni layıkıyla yerine getiriyor. Dernek olarak biz üyelerimizin onurlandırılmasını, hatırlanmasını ve hatıratlarının yaşatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.