Ankara Büyükşehir Belediyesi, bulvar ve caddelerde trafik tabela, levha ve ışıklarını kapatarak sürücülerin görüş mesafesini kapatan ağaçları budayarak rahat ve güvenli bir yolculuk için imkan sağlıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan ekipler ağaçların uyku dönemine girmesini fırsat bilerek Kasım ayından itibaren Ankara genelinde başlattıkları budama çalışmalarına hummalı bir şekilde devam ediyor. Trafik ışık ve tabelalarının görüş mesafesini daraltan ağaçların budamasını yapan ekipler, budama esnasında oluşacak kazaları engellemek için de güvenlik önlemlerini sağlıyor.
İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Düzenli kontroller yapılarak gerçekleştirilen budama çalışmalarına ilaveten vatandaşlardan Alo 153 Mavi Masa’ya gelen ihbarlarını değerlendirerek devam ettiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Trafikte görüş mesafelerini azaltarak vatandaşlarımızın kaza yapma olasılıklarını artıran ağaçların budanması çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. Ankaralıların Alo 153 Mavi Masa’ya yaptıkları ihbarlar ve önerileri de hemen değerlendirmeye alarak en kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir seyahat yapabilmelerini sağlamak” dedi.
Vatandaşlar için bir başka tehlike arz eden durumun ise havadan geçen kablolar olduğuna dikkat çeken Bircan, bir başka tehlikenin de binaların balkon ve pencerelerine kadar uzayan ağaç dallarının hırsızlık riskini artırması olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının yoğun yaşandığı Başkent Ankara’da şiddetli esen rüzgarlarda telefon ve özellikle elektrik tellerini kopararak can ve mal kaybına neden olma ihtimallerini göz önünde bulundurarak, tellerin etrafındaki ağaçların budamasını da gerçekleştiriyor.