Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Şehzadeler Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesine yapılan cemevi inşaatında incelemelerde bulundu. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir’den cemevi ile ilgili bilgi alan Özel, “Türkiye ayrılıkların değil, birlikteliklerin konuşulması gereken, bütün inançlara saygı duyulması gereken bir yer. Bu konudaki çabalarından dolayı Başkan Çelik ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
CHP Manisa Milletvekili, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ile birlikte eski düğün salonuna yapılan yenileme çalışmaları ile önümüzdeki aylarda hizmet verecek olan Yeniköy Kültür Merkezi ve Cemevi’nde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Yeniköy Mahalle Muhtarı Levent Bolut de eşlik etti.
Başkan Yardımcısı Bilal Demir’in daveti üzerinde cemevini inşaatını gezen Özel, en kısa sürede inşaatın tamamlanmasını ve açılışını da yapmayı istediklerini belirtti. Gezi sonrasında açıklama yapan Özel, “Şehzadeler ilçemizin Yeniköy Mahallesinde bir mekan açılışına geldik. Açılışta Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir’le beraberdik. Daha sonra da Yeniköy’de hazırlıkları devam eden cemevinin inşaatını gezdik. İlçelerde bile bu boyutta cemevleri ve ibadethaneler yokken, Şehzadeler Belediyesi’nin Yeniköy eski düğün salonunu bu şekilde düzenlemesi gerçekten takdire şayan. Muhtarımıza da bu konudaki gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, 1-15 ay içerisinde burada bir açılış yapılacak ve hep beraber olacağız. Türkiye ayrılıkların değil, birlikteliklerin konuşulması gereken, bütün inançlara saygı duyulması gereken bir yer. Türk, Kürt, Alevi, Sünni gibi hem etnik olarak, hem de inanç ve mezhepsel olarak çok farklı gurupların birlikte barış içinde, birbirlerine saygı duyarak yaşamaları son derece önemli. Caminin de cemevinin de insanlar için, bu güzel toplumun barışı için saygı duyulması ve sahip çıkılması gereken yapılardır. Bu konudaki çabalarından dolayı Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. En kısa sürede buranın açılışını yapmayı istiyoruz” dedi.
TADİLAT ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI
200 metrekarelik eski düğün salonunun hummalı bir çalışma sonucu kısa sürede halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Yardımcısı Bilal Demir, “CHP Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel ile birlikte yapımı devam eden Yeniköy Kültür Merkezi ve Cemevi’nde incelemelerde bulunuyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak Yeniköy Mahallemizde bulunan Bektaşi kardeşlerimizin hizmetine sunacağımız cemevinde, tadilat çalışmalarında sona yaklaştık. Bizleri kırmayarak cemevini ziyarete gelen CHP Milletvekilimiz Özel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.