Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ve oturma eylemiyle kınandı.
Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen binlerce kişi Eski Cezaevi Kavşağı’na, oradan da Oslo Oteli önüne kadar yürüdü. IŞİD terör örgütü aleyhine sık sık sloganların atıldığı yürüyüşte, hayatını kaybeden Yüksekovalı Öğretmen Süleyman Aksu’nun fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşındı. Yürüyüş sırasında Aksu’nun hayattayken okuduğu şiirin dinletilmesi esnasında duygulu anlar yaşanırken, birçok kişi gözyaşlarına boğuldu. Yürüyüşte kitleye hitaben konuşan HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, bombalı katliamı sert bir dille kınadı.
Ardından basın açıklamasını okuyan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Sibel Çapraz, dünkü patlatmaya değinerek, katliamın IŞİD tarafından yapıldığını öne sürdü. Çapraz, “Katliam sonucu 32 gencecik insanımız oracıkta can vermiş ve 104’ü de yaralanmıştır. Öncelikle yaşamlarını yitiren şehitleri şükran ve minnetle anıyor, anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Acılı ailelerimize sabır ve metanet diler, başta ailelerimizin ve halkların başı sağolsun diyor ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu katliamı lanetliyoruz. Özelde Kürt halkına genelde halkların birlikteliğine yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu alçakça saldırı demokrasi ve barışa yapılmıştır” dedi.
Yürüyüş ve basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemiyle sona erdi.