Türk Hava Kurumu tarafından 9-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi’nde ’Hedef’ ve ’Formationskydiving’ kategorilerinde düzenlenen 45. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’na bu yıl rekor katılım gerçekleşti. 116 paraşütçü ve 19 takımın katıldığı şampiyonada 50’li çoklu atlayış çalışması da yapılıyor.

Sivil-asker iş birliği ile düzenlenen şampiyonada Türk Silahlı Kuvvetlerine ait CN-235 Casa, C-1060 tipi uçaklar da görev yapıyor. Şampiyonanın 4’üncü gününe kadar toplam 651 atlayış yapıldı. Hedef kategorisinde sona yaklaşılan şampiyona da çoklu atlayış çalışmalarıyla birlikte paraşütçüler gökyüzünü renklendiriyor.

Amacı, Türkiye’deki amatör paraşütçülerin dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma, dayanışma ve rekabet duygularını geliştirmek, Türk Milli Takım aday kadrosunu belirlemek ve uluslararası yarışmalara hazırlamak olan şampiyonanın hedef kategorisi madalya ve kupa töreni THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ın katılımıyla 13 Eylül 2017 Çarşamba günü THK Efes Havacılık ve Eğitim Merkezi’nde yapılacak.