Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi üyeleri Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Gülek Belediyesi’nde bulunan Karboğazı’na gittiler.
Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyup Çelikoğlu, üyeler, gönüllü gençler ile karnelerinde başarılı olan öğrencilere ödül olarak Karboğazı gezisi düzenlendiklerini söyledi.
Karboğazı Doğal Parkı’nda, Kuvayi Milliye Anıtı ziyareti, kayak, piknik ve çevre temizliği gibi etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Çelikoğlu, “Karboğazı’na daha önce gidemeyen öğrencileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün olanaklarıyla götürme fırsatımız oldu. Karneleri iyi olan öğrencilerin, milli mücadelenin ilk kıvılcımlarının atıldığı Karboğaz’ını tanımalarını sağladık. Çocukların bir çoğu ilk defa kar görüyorlardı. Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Ayrıca burada piknik yaparak üyelerimizin kaynaşması ile bir farkındalık oluşturduk. Daha sonra çevredeki vatandaşlara örnek olmak amacıyla çevre temizliği yaptılar. Üye ve öğrencilerin yanı sıra velilerimiz gerçekleştirilen bu etkinlikten çok memnun kaldılar” dedi.
Yüreğir Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde gönüllü gençlerin yanı sıra 45’i kız toplam 90 öğrenci ile Karboğazı ziyareti gerçekleştirildi.