Sanayi Kuruluşlarının mali bilançolarının yayınlanması neticesinde her yıl İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen, Türkiye’deki ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında Kayseri Şeker 97.sıraya yükseldi.
2014 yılı sonunda üretimden net satışı 888.717.267 TL olan Kayseri Şeker başarısını her geçen gün taçlandırmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "2011 yılında kapısına kilit vurulmak üzere olan Kayseri Şeker, son 4 yılda uygulanan mali disiplin ve kurumsal yönetim anlayışı sayesinde, elindeki imkanlar iyi kullanılarak Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 97. sıraya yükselmiştir. Kayseri Şeker bu listelere girmekle ticari kredisini yükseltmenin yanı sıra çiftçisinin de itibarını yükseltmiştir.
Anadolu’nun bozkırında, köyünü terk etmeden üretim yapan çiftçisinin alın teri ile elde ettiği Şeker Pancarından şeker üretip, İlk 500’e girmek önemli ama daha da önemlisi, kar edip ayakta kalabilmek, faaliyetlerini sürdürmek ve yeni yatırımlarla yükselişe geçmektir. Bu yükselişte emeği geçen başta pancar çiftçilerimiz, çalışanlarımız, Yönetim Kurullarımızın değerli üyeleri ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Akay ayrıca; Kayseri Şeker’in İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 500 büyük sanayi kuruluşu içerisinde ilk 100’e giren iki Kayseri kuruluşundan birisi olduğuna dikkat çekti ve İlk 100 kuruluş arasında bulunan 6 Kamu kurumu çıkartıldığında Kayseri Şeker’in 91.sıraya denk geldiğini belirterek Kayseri Şeker’in, rekor ciro rekor kar ile her geçen gün başarısını taçlandırmaya devam edeceğini söyledi.
Yapılan araştırmalarda İlk 500’e giren şirketlerin %25 inin yabancı sermayeli olduğu, %57 sinin çarklarını borçlarını ödemek için döndürdüğü göz önüne alındığında, şirketlerin üretimleri ile değil satışından elde ettiği değerlerle 500’e girdikleri görülmektedir. Oysa Kendi öz sermayesi ile çarklarını döndüren ve Milli bir Kuruluş olan Kayseri Şeker’in borçlarını bitirip 2015 yılında yatırıma yönelmesi Şeker Sektörü ve Kayseri sanayisi bakımından önemini bir kez daha tescil etmektedir.